9 februari 2012

Marie Claire Prix d’Excellence de la Beauté

Marie Claire bekroonde woensdag 8 februari de beste beautyproducten van het afgelopen jaar met de Marie Claire Prix dExcellence de la Beaute. De prijzen werden voor het 22e achtereenvolgende jaar uitgereikt, tijdens een feestelijk diner in sterrenrestaurant Chapeau! in Bloemendaal waar alle grote beautymerken aanschoven.

Uit alle lanceringen van het afgelopen jaar selecteerden een nationale en internationale jury van onafhankelijke beautyjournalisten de allermooiste en meest innovatieve producten van 2011.

Internationale prijzen
De internationale prijzen gingen naar Lancome, voor de complete verzorging Visionnair, naar Estee Lauder voor het Idealist Serum, naar Clarins Lift Fermete, een cocktail van plantaardige en verstevigende ingredienten, en naar Vichy voor hun liftende antirimpelserum. De multifunctionele BB Cream van Garnier viel ook in de prijzen, evenals de innovatieve compactfoundation Lingerie de Peau van Guerlain.

Nationale prijzen
De Nederlandse jury bekroonde twee producten, en een beautymerk dat zich inzet voor een mooiere wereld. Chanel won met Perfection Lumiere , de perfectie in foundation. Biotherm viel in de prijzen met haar anti-fatigue en verse skincare Skin-Ergetic. De speciale ecoprijs ging naar The Body Shop, pionier op het gebied van groene en fairtrade cosmetica.

Nederlandse jury
Marie Claire Prix dExcellence de la Beaute is een wereldwijd erkende onderscheiding die nu 26 jaar bestaat. In Nederland bestaat zowel het beauty-event als het magazine 22 jaar. De nationale winnaars worden gekozen door een onafhankelijke jury, die dit jaar bestond uit beautyjournalisten Maroesja de Ruyter van Marie Claire, Stefanie Bottelier van Elle, Manon Hanssen van Grazia, Anne-Kaisa Faber van Cosmopolitan en Brigitte Tellier van Glamour.