28 september 2015

Marie Claire Starters Award 2015

Vrijdag is voor de 11de keer op rij de prestigieuze Marie Claire Starters Award uitgereikt. Floor Serto en Sanne Staps hadden volgens de juryleden het beste en meest ambitieuze businessplan van dit jaar. In de Amsterdamse Kromhouthal ontvingen zij met FRAEMd, een nieuw online platform waar jouw lege muur wordt gematched met betaalbare en originele kunst, voor een vliegende start een financieel starterskapitaal van € 5.000,- en een goedgevuld businesspakket, waaronder een hele collectie van Steps selected by Marie Claire en een jaar lang schoenen van Clarks.

Het avondprogramma startte met een optreden van stand-upcomedian Jan Jaap van der Wal die een paar rake grappen maakte over het glazen plafond in Nederland. Tijdens de officiële uitreiking passeerden de drie finalisten de revue en lieten de juryleden weten waarom nou juist Floor Serto en Sanne Staps met FRAEMd het gouden businessplan volgens hen hadden.
 

Vlnr: Airen Mylene, presentatrice, Jòs van Alem, Channel Marketing Manager Clarks Benelux & Nordic, Suzan Jacobs, Brand & Design Manager bij Steps, winnares Sanne Staps en hoofdredactrice Marie Claire Claudia Straatmans. Fotografie Helene Wiesenhaan.

FREAMd is volgens de jury de terechte winnaar. “Het idee van een scan-app is helemaal van nu en door deze mobiele toepassing kan FREAMd zich onderscheiden van de concurrentie. Daarnaast is het idee realistisch en financieel goed onderbouwd. Ze kregen veruit de meeste publieksstemmen en met hun crowdfunding hebben zij ruim 300% van het streefbedrag opgehaald, echt een prestatie!” De terechte winnaars, aldus de jury.

Floor en Sanne leggen hun businessplan uit: “We willen allemaal wel wat moois en origineels aan de muur. Maar veel mensen vinden het toch moeilijk om betaalbare en kwalitatieve kunst te vinden en eindigen vaak met een duizend-in-een-dozijn Ikea poster. Ook vanuit onze eigen frustratie hebben wij hier dé oplossing voor bedacht: een platform waarbij betaalbare en originele kunst naar jou toe komt in plaats van andersom. FREAMd is een Tinder-achtige tool die lege muren matcht met betaalbare en originele kunst. We zijn ontzettend blij dat we ons idee met de prijs van Marie Claire werkelijkheid kunnen laten worden.”

Over de Marie Claire Starters Award

Marie Claire ondersteunt carrièrevrouwen door hen continue te inspireren en motiveren. Jaarlijks reikt de glossy de Marie Claire Starters Award uit aan een vrouwelijke ondernemer met een origineel plan voor een eigen onderneming. Hoofdredactrice Claudia Straatmans: “Vrouwen op hakken hebben de broek aan. Lippen stiften, hoofd omhoog, en met een sterk inhoudelijk plan ligt de wereld aan je voeten. Lef, lipstick, en leuke & goede business zijn dan ook de ingrediënten voor de MC Starters Award.”
De Marie Claire Starters Award 2015 is mede mogelijk gemaakt door Steps en Clarks.

Een verslag van de Marie Claire Starters Award 2015 is te vinden in Marie Claire nummer 11 die vanaf 15 oktober in de winkel ligt, op www.marie claire.nl en via de social media kanalen: Marie Claire Netherlands (FB), @Marieclaire_NL (Twitter & Instagram). #STARTERSAWARD2015