4 mei 2018

Mart Smeets krijgt dagelijkse videocolumn op NU.nl tijdens Giro d’Italia en Tour de France

Mart Smeets zal deze zomer op NU.nl op karakteristieke wijze de etappes uit de Giro d’Italia en Tour de France bespreken in een dagelijkse videocolumn. De video’s zijn een samenwerking tussen NU.nl en de VARAgids en zijn vanaf vrijdag 4 mei te vinden op NU.nl/Mart.

In een paar minuten zal Smeets de kijker meenemen langs de opvallende zaken van de afgelopen etappe. Hij doet dit op zijn geheel eigen wijze waaraan kijkers de afgelopen jaren gewend zijn geraakt op tv. “We zijn erg blij dat een wielericoon als Mart Smeets deze zomer tientallen keren op NU.nl te vinden is”, aldus Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van NU.nl.

Smeets zelf kijkt er naar uit om de grote wielerrondes op verschillende manieren onder de aandacht te brengen: “Als je altijd hebt geroepen dat er hier te lande niets gebeurt, moet je ook consequent zijn en er zelf de schouders onder willen zetten. Het is een leuke uitdaging en het zal mijn eerste vlogwerk ooit worden. Spannend.” De video’s komen dagelijks tussen 20.00 en 21.00 uur op de voorpagina van NU.nl en op NU.nl/Mart.

In de VARAgids zal Smeets de Giro d’Italia, Tour de France en Vuelta met artikelen, routeschema’s en muziekstukjes begeleiden. Meer rond Mart Smeets vind je op VARAgids.nl/Mart.