18 mei 2016

Mart Visser en Libelle gaan samen op zoek naar modellen met iets extra’s

De Nederlandse modeontwerper Mart Visser en Libelle, het grootste vrouwenblad van Nederland, slaan de handen ineen. Zij gaan samen op zoek naar modellen met iets extra’s. Extra rondingen, extra jaren, extra persoonlijkheid, extra lengte of juist minder lengte. Kortom: extra aantrekkelijk.

Denk aan Carmen Dell’Orefice, met haar de 84-jaar ’s werelds oudste werkende

model, Nederlands curvy topmodel Danielle van Grondelle, transgender Holland’s Next Top Model-winnares Loiza Lamers, of misschien vinden we wel de nieuwe Winnie Harlow, het Jamaicaanse model met vitiligo.

Mart Visser heeft, naast exclusieve haute couture, ook een goedlopende confectielijn. “Het is altijd mijn doelstelling geweest om met het ontwerpen van een confectielijn de jonge oma, haar dochter en de volwassen kleindochter te kunnen kleden.” Deze collectie is verkrijgbaar in de maten 34 t/m 48. En nu gaan Mart en Libelle samen op zoek naar modellen die net zo veelzijdig zijn als deze collectie. Hilmar Mulder, hoofdredacteur van Libelle, kan zich hier helemaal in vinden. “Met Libelle richten wij ons op dé Nederlandse vrouw in de breedste zin van het woord. Daarom zijn wij op zoek naar allesbehalve standaardmodellen; uiteraard moeten de dames in kwestie wel fotogeniek zijn.”

Hoe gaat het in zijn werk?

Tijdens de twintigste Libelle Zomerweek, van 23 t/m 29 mei 2016, start de

modellenzoektocht op het Almeerderstrand. Hier scout Mart Visser op maandag 23 mei van 11.00-13.00 uur modellen met iets extra’s. Gedurende de Libelle Zomerweek kunnen aspirant-modellen zich inschrijven bij het Libelle Bookazine-café op het evenemententerrein. Daarnaast kunnen kandidaten zich aanmelden via Libelle.nl. Enige voorwaarde hiervoor is dat de deelnemers 21 jaar of ouder moeten zijn.

Na de Libelle Zomerweek vindt er een selectie plaats. De geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een casting bij Dutch Casting in Amsterdam. De winnares(sen) worden model voor de wintercampagne van MARTVISSER.NL en/of voor een modereportage in Libelle.