29 oktober 2015

Merlien Welzijn uit Rotterdam is de Libelle STER 2015

Merlien Welzijn (41) uit Rotterdam is met haar initiatief Bijstandsgerechten verkozen tot dé STER 2015. Hoofdredacteur Hilmar Mulder overhandigde de speciaal door Studio Job ontworpen wisselster vandaag tijdens het Libelle Nieuwscafé event in Den Haag.

Tien weken lang zette Libelle iedere week een vrouw in het zonnetje die zich inzet voor een goed doel. Daarna konden lezeressen hun stem uitbrengen op Libelle.nl. De Rotterdamse Merlien wist met haar initiatief Bijstandsgerechten, een website vol kookinspiratie voor mensen met een kleine beurs, de meeste stemmen binnen te slepen.

Elke dag patat
Merlien groeide op in een gezin dat moest rondkomen van een bijstandsuitkering, maar haar vader – die in zijn eentje voor vier kinderen zorgde – wist iedere dag weer een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Om zich heen zag ze juist veel gezinnen die elke dag patat aten. Dat inspireerde haar tot het lanceren van dit handige platform waarop mensen recepten kunnen delen.

Inspireren
Merlien: “Op Bijstandsgerechten.nl ben je niet alleen, hier ben je met duizenden anderen die allemaal van elkaar leren en echte experts worden op het gebied van gevarieerde en goedkope gerechten. Het maakt iedereen positiever en krachtiger, dat is geweldig om te zien.”

KIJKEN: in deze video stelt Merlien zich voor en vertelt ze meer over haar initiatief Bijstandsgerechten.