28 juni 2013

Michiel Buitelaar verlaat Sanoma

Na vijf jaar actief te zijn geweest als COO Digital bij Sanoma, heeft Michiel Buitelaar besloten Sanoma te verlaten.

Michiel Buitelaar zegt hier over het volgende: “Ik heb diverse levensfasen van het bedrijf meegemaakt – van Ilse Media naar Sanoma Digital tot waar we nu staan: één geïntegreerd bedrijf op één locatie, met verregaande samenwerking tussen de verschillende mediavormen (print, online, TV) die we hier hebben. Nationaal en internationaal. Ik heb daar met groot plezier aan meegewerkt, en ontzettend veel gedaan en geleerd. Ik zie dat het bedrijf een nieuwe fase in gaat, mijns inziens ook moet gaan, en vind het voor de organisatie en voor mezelf een goed moment het stokje over te dragen. Dat doe ik nu dus. Ik heb het hier geweldig gehad, en het is tijd voor wat anders”.

In een reactie zegt Dick Molman: “Michiel heeft door zijn authentieke en verfrissende manier van denken en doen een grote, gewaardeerde bijdrage geleverd aan de groei en inbedding van onze digitale business en aan de transformatie van het gehele bedrijf, in Nederland en daarbuiten. Het is jammer dat hij weggaat, maar het is een wending die bij hem past. We wensen hem heel veel succes.”

Buitelaar verlaat de organisatie per 1 augustus. Sanoma kijkt de komende tijd hoe zijn rol het beste kan worden ingevuld, in het licht van de marktomstandigheden en de evolutie van het bedrijf. Na de zomer komt Sanoma hier op terug.