22 juni 2015

Moeders willen meer sex

In 39% van de relaties met jonge kinderen wordt de sex gepland, in 2013 was dit nog maar 27%. Maar ondanks dat de sex meer op de agenda verschijnt, gebeurt het te weinig. Maar liefst 44% van de moeders wil dat er vaker gevreeën wordt. Zo blijkt uit onderzoek van het tijdschrift Kek Mama, onder 700 Nederlandse moeders met kinderen van 2 tot 12 jaar.

De eerste keer sex na de bevalling

Na de geboorte van het eerste kind wordt er gemiddeld 50 dagen gewacht voordat de ouders weer sex hebben. Meer dan de helft van de moeders (56%) genoot van die eerste keer, 28% vond er niet veel aan en bij 5% was het ronduit vreselijk. Vaders waren aanzienlijk enthousiaster over deze ‘eerste keer’: 77% genoot ervan.

Kinderen: goed voor de relatie, slecht voor de sex

Met de komst van de kinderen is volgens de helft van de moeders de relatie met hun partner verbeterd, maar bij 7 van de 10 ouderparen is de frequentie van sex afgenomen. Ook het moment waarop er wordt gevrijd verandert. Ouders doen dat het liefst als de kinderen liggen te slapen of uit logeren zijn, maar dat lukt niet altijd: 14% is weleens betrapt door hun kroost.

Over vertrouwen: helft checkt zijn mobieltje

Hoewel de helft van de moeders vertrouwen het belangrijkst vindt in hun relatie, controleert toch 49% wel eens de telefoon van hun partner op sms’en Whatsapp-berichten, voicemails of verdachte telefoonnummers. Terwijl slechts 13% van de mannen dit doet. Verder is 1 op de 5 moeders bang dat hun partner zwicht voor Tinder of Second Love.

Meer sexfeiten uit de Kek Mama sex-enquête

• 10% van de vaders zegt dat hun vrouw sex weleens gebruikt als beloning of straf.
• 29% van de moeders zou weleens willen vrijen met een andere vrouw.
• 70% van de moeders masturbeert, tegen 90% van de vaders. Moeders doen dat het liefst in bed, vaders onder de douche.
• 74% van de moeders heeft sexfantasieën, zoals vastgebonden worden, triootjes, buitensex of sex met meerdere mannen tegelijkertijd.

Meer weten?

Het onderzoek van Kek Mama is uitgevoerd door bureau TeraKnowledge onder 700 Nederlandse moeders van 20 tot 45 jaar met kinderen van 2 tot 12 jaar en nog eens 75 van hun partners door middel van online interviews. Het complete onderzoek is te lezen in de nieuwe editie van Kek Mama, die 20 juni verschijnt.