1 oktober 2012

Moeders zijn bikkels!

Ouders van Nu bestaat 45 jaar en viert dat met een ode aan het moederschap. “We zijn het zat dat er ieder jaar in de media iemand opstaat om ons te zeggen dat we te weinig ambities hebben, dat we niet hard genoeg werken, slapjanussen of zelfs mutsen zijn. Moeders zijn bikkels!” zegt hoofdredacteur Nancy Berendsen.

In het extra dikke jubileumnummer geeft de redactie een compliment aan alle moeders van Nederland. Ook zegt moeder-der-verloskundigen Beatrijs Smulders: “Nederlandse vrouwen zijn zonder flauwekul. Nog steeds bevalt 20% van de vrouwen thuis. Vergeleken met Amerika zijn wij inderdaad een land van bikkels.”

De gelukkigste kinderen
Binnen Europa kennen we de hoogste arbeidsparticipatie. In geen enkel ander Europees land werken zo veel vrouwen met kinderen van 0 tot 4 jaar als in Nederland. Ook schrijfster Santje Kramer (van het boek Het Poldermodel) onderschrijft de loftuiting: “Uit onderzoek van Unicef blijkt dat Nederlandse kinderen heel gelukkig zijn, de gelukkigste van de Westerse wereld. Schrijf dat maar op ons conto!”

Een instituut
In haar hoofdredactionele column beschrijft Nancy Berendsen de kracht van een sterk merk. “In een tijd waarin merken steeds korter bestaan, mag Ouders van Nu buigen op een rijke historie. Ouders van Nu is een instituut geworden waarvan de mensen zeggen ‘het heeft in Ouders van Nu gestaan, dus het is in ieder geval geen onzin’. De toenmalige hoofdredacteur schreef dit al bij een van de eerste verjaardagsfeestjes van Ouders van Nu. En hoe mooi is het, dat nu 45 (!) jaar na oprichting, Ouders van Nu nog steeds gezien wordt als dé betrouwbare en deskundige bron voor ouders.”

Gewaagde cover
In het jubileumnummer vind je ook de meest spraakmakende cover uit 45 jaar Ouders van Nu. Een gewaagde cover uit 1973 waarbij nog nooit eerder een bevalling en de komst van een nieuw leven zo op een podium werd geplaatst. Eenmaal gezien is het een cover die je nooit meer zult vergeten en zelfs in 2012 is hij nog steeds zijn tijd vooruit.

Vintage babybeeld
Het jubileumnummer heeft uiteraard ook een bijzondere cover die de betrouwbaarheid van 45 jaar Ouders van Nu ondersteunt: een vertederend vintage babybeeld gecombineerd met helemaal-van-nu-fluor en feestelijke confetti. Ook binnenin wordt de mijlpaal uitbundig gevierd met de lezers. Bij ieder nummer zitten vier vrolijke verjaardagskaarten en er zijn prijzen te winnen met een waarde van ruim 51.000 euro.