19 maart 2013

Mond-tot-mondreclame belangrijk bij de aanschaf van apps voor kinderen

Een jaar na de lancering van de eerste nijntje app ‘de tuin van nijntje’ zijn er inmiddels 4 iPad apps en 2 iPhone apps gelanceerd. Met regelmaat zijn de nijntje apps in de top 3 in de categorie ‘boeken’ te vinden in de AppStore. Mond-tot-mondreclame wordt door ouders als betrouwbare bron van informatie genoemd bij de aanschaf van apps.
  
Continu onderzoek
Door usability onderzoek te doen onder de doelgroep (en hun ouders) verkrijgt Sanoma waardevolle informatie, die meegenomen wordt tijdens het ontwikkelen van nieuwe apps. Een belangrijk inzicht is dat kinderen vaak zelfstandig met het device spelen, wat maakt dat de app duidelijke visuele hints moet bevatten. Daarnaast is het belangrijk om consistent te zijn in gebruik van interacties in de app, zoals swipen of tappen. Ouders noemen vaak nog mond-tot-mondreclame als betrouwbare bron van informatie om nieuwe apps aan te schaffen.

Optimaliseren van de apps
“We hebben het afgelopen jaar veel geleerd in de ontwikkeling van onze apps. Door onderzoek te doen onder de doelgroep proberen we de apps steeds verder te optimaliseren en nog gebruiksvriendelijker te maken. Dit is voor ons een continu proces.“ zegt Annemiek van Bakel, Manager apps Kids cluster Sanoma Media. “Zo komt er binnenkort een nieuwe update uit van onze nijntje apps met daarin o.a. de toevoeging van meer visuele hints. Tevens hebben we een website voor onze apps gelanceerd.”

The Guardian en The Times Newspaper UK
‘De tuin van nijntje’ heeft tijdens de lancering veel aandacht gekregen in binnen- en buitenland. Zo werd de app door The Guardian zelfs in de top 50 beste apps genoemd. The Times Newspaper UK haalt de opvolger ‘nijntje op school’ aan als één van de top 500 favoriete apps wereldwijd.

Nu alle apps met korting
Om voordelig kennis te maken met de apps van nijntje zijn zowel de iPad als iPhone apps van nijntje deze week met korting te downloaden. Van 19 t/m 24 maart kun je de iPad apps voor € 3,59 i.p.v. € 4,49 downloaden en de iPhone apps voor € 0,89 i.p.v. € 1,79. Kijk op de website voor de links naar de AppStore of gebruik onderstaande links:

De tuin van Nijntje iPhone
De tuin van Nijntje iPad
Nijntje vliegt iPad
Nijntje vliegt iPhone
Nijntje gaat naar school iPad
Nijntje in de sneeuw iPad