25 april 2013

Natasja Froger opent Margriet Huis in Namibië

Het jubilerende weekblad Margriet beleefde in Namibië een uniek moment: de officiële opening van het ‘Margriet House of Hope for pregnant mothers’. Dat opvanghuis voor moeders met hiv of aids is tot stand gekomen dankzij bijdragen van lezeressen en in samenwerking met Orange Babies, waarvan Natasja Froger ambassadeur is.

In het Margriet Huis worden zwangere vrouwen die met hiv besmet zijn of aids hebben, medisch behandeld en gevolgd, zodat hun baby’s gezond ter wereld komen. Ze krijgen informatie over anticonceptie en hygiëne én lessen om een eigen bestaan op te bouwen. De focus ligt op het voorkomen van de overdracht van hiv van moeder op kind. Het huis staat in de stad Rehoboth, ongeveer 90 km ten zuiden van Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Het programma kan ondersteuning bieden aan 65 moeders en hun baby’s.

Natasja Froger en Margriet-hoofdredacteur Leontine van den Bos waren bij de opening aanwezig. Leontine : “Een heel indrukwekkend moment. Met het zingen van het volkslied, talloze speeches, een heus door te knippen lint, een prachtig zingend jongenskoor en een reusachtige Margriet-75 taart waar wel 200 kinderen allemaal een stukje van kregen, is het Margriet Huis geopend. Ik ben trots dat de lezeressen van Margriet deze community ver weg mogelijk hebben gemaakt. Empowerment van vrouwen door vrouwen.”