https://www.youtube.com/watch?v=IW21Qa1NBeE

11 oktober 2013

Nederland wil hulp bij duurzaam wonen

Nederlanders willen graag duurzaam wonen. Maar ze missen goed advies. Daarom is er nu Langlevejehuis.nl. Een nieuwe site van Sanoma met praktische hulp. Ook interessant voor jouw merk!

Nederlanders hebben massaal interesse in duurzaam wonen (90%) en maar liefst 97% ziet het belang om zo bij te dragen aan een betere wereld. Maar het besparen van geld is de grootste drijfveer. Dat blijkt uit een onderzoek onder 900 mensen van Langlevejehuis.nl, Sanoma’s nieuwe site die mensen heel praktisch en nuchter helpt bij het toepassen van duurzaam wonen. En die ook voor merken en producten een ideaal platform is.

Nuttig en luchtig
De honger naar nuttige en niet al te ingewikkelde tips is groot. Men wil graag zakelijke informatie zonder geitenwollensokkengehalte en creatieve trucs om met zo min mogelijk middelen een zo groot mogelijk resultaat behalen. Zoals goed toepasbare en betaalbare adviezen, handige rekenmodellen, ervaringsverhalen en vooral luchtigheid en relativeringsvermogen. Die mist men op de huidige websites over duurzaam wonen.

Leuk en behapbaar
Daarom is er nu Langlevejehuis.nl. Op 1 oktober werd de site gelanceerd op de Woonbeurs in Amsterdam. Daar kon je ook het ‘Lang Leve Je Huis’ fysiek bezoeken – en dat werd volop gedaan. De site is bedoeld om duurzaam wonen leuk en behapbaar te maken. Langlevejehuis.nl helpt consumenten ermee aan de slag te gaan, afgestemd op hun persoonlijke situatie.

Slimme test
Bezoekers kunnen op www.langlevejehuis.nl een test doen, die ze helpt om energiezuinig wonen zo slim mogelijk in de praktijk te brengen. Een halfjaar lang volgen ze een stappenplan boordevol weetjes, tips, actiepunten en oplossingen passend bij hun persoonlijke (woon)situatie. De test en het stappenplan zijn ontwikkeld in samenwerking met Milieu Centraal. Partners van Lang Leve Je Huis zijn Nuon, Liander, Solarlux, VELUX en Sense for Life Kozijnen.

Ook meedoen?
Langlevejehuis.nl biedt verschillende interessante proposities,  waaronder een partnership, een (duurzaam) testpanel, een minitest en meer.

Jasperina Timman (langlevejehuis), jasperina.timman@sanoma.com of Vera van Ham (accountmanager Energy), vera.vanham@sanoma.com helpen je graag verder.

Bekijk ook de infographic: Hoe duurzaam wonen wij?