26 maart 2013

Nederlanders willen het liefst een nieuwe keuken

De Woonbeurs Amsterdam gaat dit jaar extra aandacht besteden aan de ultieme woonwens van de Nederlander: een nieuwe keuken. Er komt een speciaal Keuken District. En ook andere woonartikelen krijgen een speciale setting.
 
Als je een woonwens mag doen, wat zou je dan willen veranderen in jouw huis? Die vraag werd in het najaar van 2012 gesteld aan alle bezoekers van de Woonbeurs Amsterdam. Met stip op nummer 1 werd een nieuwe keuken genoemd. De andere wensen uit de top 5: een nieuwe badkamer, verandering in de slaapkamer, een nieuw interieur en een opknapbeurt voor de woonkamer. Ook bleek uit dit onderzoek onder 10.000 bezoekers dat Nederlanders meer dan ooit bezig zijn met het verbouwen of aanpassen van hun huidige woning. Of dit nu een grote of kleine verandering is.

Alles op één plek
De Woonbeurs Amsterdam 2013 speelt in op deze behoeften van de woonconsument. Door het realiseren van een Keuken District bijvoorbeeld. De bezoeker die op zoek is naar een keuken vindt in één gebied alles wat met keukens te maken heeft. Dus keukenmerken, onderdelen, apparatuur, accessoires – alles bij elkaar. In een inspirerende setting, met duidelijke informatie. Ook voor andere branches en producten worden speciale settings ontwikkeld om de vraag van de consument en het aanbod van woonpartijen zo toegankelijk mogelijk aan elkaar te koppelen. Alles op één plek, van 1 t/m 6 oktober in de Amsterdam RAI.