28 april 2015

Nederlands publiek voorspelt top 15 plek voor Trijntje op Songfestival

Als we het Nederlandse publiek moeten geloven eindigt Trijntje in de finale tussen de 11e en 15e plek. Het merendeel voorspelt deze positie. 13% denkt dat ze met ‘Walk Along’ de top 3 gaat halen. Dit blijkt uit het grote Songfestival onderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau Panelwizard/Kien in opdracht van Songfestival Sing Along.

Ondanks het herkenbare refrein van het nummer denkt de helft echter dat we het nummer ‘Walk Along’ over vijf jaar niet meer kunnen meezingen.

Waterloo

Het nummer dat massaal is blijven hangen bij het Nederlandse publiek is Waterloo van ABBA. Deze Songfestival hit wordt door een kwart van de respondenten als het beste songfestival nummer aller tijden genoemd, gevolgd door What’s Another Year van Johnny Logan (13,6%) en Euphoria van Loreen (13,0%).

Johnny Logan comeback kid van het Songfestival

Als het aan het Nederlands publiek ligt keert oud Songfestival deelnemer Johnny Logan terug met een nieuw nummer op het Songfestival. De bekende Ier is onder de Nederlanders nog altijd het meest populair (21%).

Conchita Wurst

De winnares van vorig jaar houdt het Nederlands publiek nog steeds bezig. Zo vinden we haar de meest opvallend winnaar (60%) van de afgelopen jaren, eindigend boven de geheel van maskers voorziene rockact Lordi (2006-16%) en Israelische Dana International (1998-4,4%), maar daarnaast is ze volgens veel respondenten gelijk ook de meest onterechte winnaar (34%) en daarmee verslaat ze wederom de Finse band Lordi (26%) en Ruslana uit 2004 (6%).

Outfits: opvallend en mooi

Massaal wordt rockact Lordi genoemd als de act met de meest opvallende outfits (47%). Op de tweede plek volgt Verka Serduchka (2007), de act met de mettalic pakken waarbij de zanger een grote ster op het hoofd had, met 11,2%. Daarna volgt Zdob si Zdub met het nummer So Lucky (2011) met 10,5 %. Zij droegen hoge puntmutsen. Het allermooiste gekleed vonden we Aliona Moon uit 2013, 3+2 met het nummer Butterflies uit 2010 en als derde Thea Garrett uit 2010. Opvallend is dat Conchita Wurst hier een schamele vierde plek moet innemen.

Songfestival Sing Along event

Op vrijdag 15 mei vindt in Ziggo Dome Amsterdam de 1e editie plaats van het Songfestival Sing Along. Tijdens het grootste Songfestival event ooit staan veel bekende Songfestival artiesten op het podium, die veel bekende hits uit 60 jaar songfestival geschiedenis ten gehore brengen. Naast internationale winnaars als Johnny Logan (tweevoudig winnaar), Brotherhood of Man (1976), Sandra Kim (1986), Alexander Rybak (2009) en Emmelie de Forest (2013), treden er ook tal van bekende Nederlandse artiesten op als Ruth Jacott, Edsilia Rombley, Lenny Kuhr en vele anderen. Op zaterdag 16 mei is een verslag van het event te zien op SBS6.