27 augustus 2013

Nederlandse moeders plannen seks

Spontane seks? Zodra je een kind hebt is dat passé! In maar liefst één op de drie relaties wordt de seks gepland. Zo blijkt uit een enquête van Kek Mama, hét glossy magazine voor moeders met kinderen tot 12 jaar, dat deze maand haar 5-jarige jubileum viert. De enquête werd gehouden onder 1500 Nederlandse mama’s. Hoe denken zij over hun relatie?

Enkele opmerkelijke uitkomsten:
• 19% van de moeders is binnen hun huidige relatie weleens verliefd geworden op iemand anders, slechts een derde heeft dit verteld aan haar partner.
• Negen van de tien vrouwen ergeren zich aan hun man. Meest genoemde redenen: Mijn man is slordig, lui, passief, initiatiefloos, opvliegerig, koppig, onverschillig, laks, egoïstisch, gemakzuchtig, eigenwijs, bot en kortaf.
• Één op de drie vrouwen controleert de telefoon van haar man op sms-berichten, voice mails en verdachte telefoonnummers.
• Ouders hebben gemiddeld vier keer per maand ruzie. Maar liefst 3% heeft dagelijks bonje.

Druk bestaan
Psycholoog/onderzoeker Paul van der Meer: ”Nederlandse moeders hebben een druk bestaan. Ze leveren het leeuwendeel in de huishouding en in de zorg voor de kinderen. En daarbuiten eisen het betaalde werk en het sociale leven ook nog eens hun onverdeelde aandacht. Moeders ontkomen er gewoon niet aan om regelmatig met hun partner de agenda te trekken voor tijd voor elkaar en dus ook voor de seks. De ‘niet-plannende moeder’ lijkt een uitstervend fenomeen.”

Extra dik jubileumnummer
Het jubileum van Kek Mama wordt gevierd met een extra dik jubileumnummer en een heleboel bijzondere acties. Zo kunnen naar aanleiding van het relatie-onderzoek lezeressen van Kek Mama meedoen aan een gratis Relatie-APK. Iedereen die zich aanmeldt krijgt zes weken lang via email en social media tips en opdrachten en maakt zo haar relatie weer bestendig voor de komende tijd.

Kek Mama geeft mannetjes weg
Ook in deze bijzondere editie: een groot coverinterview met presentatrice Froukje de Both, layarfilmpjes waarmee de lezeres een kijkje achter de schermen krijgt. En: alles in het nummer valt te winnen (voor in totaal meer dan € 36.000)! Als klap op de vuurpijl worden er vijf Kek-mannetjes verloot: die de tuin doen, een heel diner bereiden, een massage geven of de gootsteen ontstoppen.

Kek Mama’s verjaardagsfeest: gratis naar Blijdorp
Op zaterdag 2 november viert Kek Mama feest in Blijdorp. Alle lezeressen zijn uitgenodigd op het verjaardagsfeestje van Kek Mama te komen. De eerste 2000 lezeressen kunnen gratis naar binnen en alle anderen betalen slechts € 5,- voor een kaartje.