9 april 2013

Nederlandse vrouw gaat deur niet uit zonder make-up

De Nederlandse vrouw is behoorlijk ijdel. Ze staat lang voor de spiegel en durft zonder make-up de deur niet uit. Dat blijkt uit een online onderzoek van VIVA onder 320 vrouwen rond de dertig. In de nieuwe VIVA – die wordt gepresenteerd samen met de lancering van het boek ‘Beauty’ van beautyblogger Cynthia Schultz – geven bekende Nederlandse vrouwen zich bloot, geheel zonder make-up.
 
Bijna 70% van de vrouwen typeert zichzelf als ijdel. De helft (48%) staat ’s morgens een kwartier of langer voor de spiegel. Daarbij is één op de vijf vrouwen met geen stok de deur uit te krijgen zonder make-up. 45% gaat af en toe onopgemaakt de straat op, maar liever niet. Slechts 8% van alle vrouwen draagt nooit make-up. En maar 5% voelt zich mooi zonder make-up.

Lancering: Miss Lipgloss & VIVA
VIVA staat deze week in het teken van beauty. Naast de uitkomsten van het onderzoek interviewt het weekblad Cynthia Schultz, oprichter van misslipgloss.nl, een van Nederlands grootste (beauty)blogs. Haar eerste boek, ’Beauty’, wordt op 9 april gelanceerd in het Andaz-hotel in Amsterdam. De presentatie vindt plaats in samenwerking met VIVA en hannah Skin Improvement. Het eerste exemplaar van het boek wordt samen met een exemplaar van VIVA 16 uitgereikt aan beautycoach en presentator Thijs Willekes.

Succesblogger
Cynthia won de VIVA400 Award voor de beste blogger van 2012, is vaste beautyexpert bij ‘Koffietijd’ en een veelgevraagd spreker. Haar blog misslipgloss.nl heeft 30.000 tot 50.000 bezoekers per dag. In VIVA spreekt ze openhartig over haar succes, maar ook over haar onzekerheden. “Ik voel de druk om dun te zijn. Een maatje meer levert zoveel kritiek op. Soms lijkt het gemakkelijker toe te geven aan de kritiek, dan trots te blijven op wie je bent.”

9x zonder make-up
Ook in VIVA: negen (bekende) vrouwen doen voor één keer hun ‘masker’ af en gaan zonder make-up op de foto. Hun motto: ik ben trots op wie ik ben. En dus staan Sytske van der Ster (te zien in ‘HEMA de musical’ en de serie ‘Levenslied’) en Aukje van Ginneken (te zien in het EO-programma ‘De Pelgrimscode’) mét hun blote-billen-gezicht in VIVA. Van Ginneken heeft daar geen problemen mee: “Ik voel me niet kaal zonder make-up. Sterker: als het eraf is, voel ik me puur, fris en mooi.”

VIVA 16 ligt vanaf woensdag 10 april in de winkel.