25 juli 2012

Nederlandse vrouw trots op haar lijf

De Nederlandse vrouw is trots op haar lijf: 62% geeft haar lichaam een 7 of hoger. Dat blijkt uit VIVA’s grote zelfbeeldonderzoek onder 890 vrouwen. En om dat te vieren poseren dertien lezeressen deze week in VIVA in hun bikini. Je bent goed zoals je bent, vinden ze. Ruth (35): “Ik omarm mezelf zoals ik ben. Mijn grote billen zijn mijn wapen.” 

Haar lijf en haar figuur houden de Nederlandse vrouw wel bezig. VIVA’s grote zelfbeeldonderzoek vertelt dat 34% van de vrouwen soms jaloers is op de lijntjes van modellen in de bladen. 6% krijgt er zelfs een minderwaardigheidscomplex van. Ook het hebben van een partner beïnvloedt het zelfbeeld van de vrouw: 26% zit in een relatie lekkerder in haar vel en 23% is dan zelfverzekerder.

Kilo’s kwijtraken
Ook staat de Nederlandse vrouw niet te juichen als de zomer is aangebroken: bijna een op de vier (23%) baalt als ze weer in bikini naar het strand moet. 31% probeert op de valreep nog wat kilo’s kwijt te raken. Verder zou een groot deel van de Nederlandse vrouw (27%) iets aan haar lijf laten veranderen als ze geld had. En 25% overweegt het. 

Ogen het mooist

Opvallend is dat de Nederlandse vrouw ondanks alles lekker in haar vel zit: 70% typeert haar zelfbeeld als positief. 29% is zo tevreden dat ze niets zou laten veranderen aan haar lichaam. Waarmee de vrouw het meest tevreden is? Ogen scoren het hoogst (21%), gevolgd door haar (12%) en borsten (11%). Het minst content is de Nederlandse vrouw met haar buik (23%), benen (14%) en billen (12%). 40% geeft haar lijf een dikke 7. En 22% zelfs een 8.

De nieuwe VIVA met een extra special over vrouwen en hun lijf ligt woensdag 25 juli in de winkel. Alle resultaten van VIVA’s grote zelfbeeldonderzoek kun je vinden op www.viva.nl/zelfbeeld.