16 augustus 2012

Nick en Simon beleven 100ste stripavontuur

Nick en Simon beleven deze week hun honderdste stripavontuur in meidenblad Tina. En dat is een heel speciaal avontuur. Ze maken een proefvaart met de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. 

In Tina, dat dit jaar overigens 45 jaar bestaat, treedt het populaire zangduo Nick en Simon wekelijks op als hoofdrolspelers in een stripverhaal. In de honderdste aflevering worden ze door een oude jeugdvriend uit Volendam uitgenodigd om een proefvaart van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij mee te maken. De tekeningen laten duidelijk zien dat de KNRM-loods in Callantsoog bezocht wordt en na een stoere vaartocht, met de nodige uitleg over het reddingwerk, eindigt het verhaal bij Strandpaviljoen Vos.

In deze drukke zomerperiode verzorgt de KNRM een record aantal reddingen en het is allemaal vrijwilligerswerk. De redactie van het weekblad Tina heeft Jaap Buijs, de manager van het duo, netjes om toestemming gevraagd om de twee artiesten te mogen inzetten voor een charitatief doel. Jaap Buijs bedacht zich geen moment: ”Hier in Volendam ligt de haven ook vol schepen en als er op IJsselmeer iets is, kunnen we ook op de KNRM rekenen!”

Tina 34, waarin Callantsoog een rol speelt, ligt op 17 augustus in de winkels.