24 oktober 2018

Nieuw bij LINDA.tv: Mama is Ziek

In de nieuwe aangrijpende LINDA.tv-serie Mama is Ziek laat de jonge, dappere Liv zien hoe het is als je moeder kanker heeft. “Een strijd in een strijd”; noemt Anouk het, omgaan met het feit dat je kanker hebt terwijl je ook moeder bent van twee jonge kinderen. En hoe is het voor haar 7-jarige dochter Liv? Wat verandert er in háár leven? Wat voelt ze als mama ziek op de bank ligt, of kinderen uit de buurt haar uitlachen omdat haar moeder kaal is?

De keuze, om de 7-jarige Liv te laten vloggen voor dit programma groeide organisch nadat haar moeder Anouk besloot om haar ziekteproces te laten vastleggen. Zij ondervond dat de hulpverlening (uiteraard) vooral gericht is op de zieke persoon. Als ouder moet je zelf op zoek gaan naar begeleiding voor je kinderen mocht dat nodig zijn. Terwijl de zieke persoon juist zelf in die periode ook niet op zijn sterkst is. Gedurende de opnames merkten producenten Manon en Mascha (MM) dat zij zelf heel erg geïnteresseerd raakten in hoe Liv de ziekte van haar moeder beleefde. Door haar te laten vloggen laat het programma een andere belevingswereld zien in een heftige, helaas voor veel mensen herkenbare situatie.

De eerste aflevering van Mama is Ziek is vanaf woensdag 24 oktober om 17.00 uur te zien op LINDA.tv. Het programma is geproduceerd door Produced by MM in opdracht van LINDA.tv. Bekijk hier de trailer.