7 februari 2012

Nieuwe hoofdredacteur van Viva

De nieuwe hoofdredacteur van Viva is bekend. De redactie van het jonge vrouwenblad heeft zich als een vrouw voor haar uitgesproken. Chef-reportage Patricia van den Broek: We zijn dol op haar! We wilden echt alleen haar als nieuwe hoofdredacteur van Viva. Niemand anders was goed genoeg.

Ook plaatsvervangend hoofdredacteur Jossine Modderman is bijzonder blij met de keuze. Toen ze tegen mij zei: Eet nooit iets wat groter is dan je hoofd, had ze me. Eerlijk gezegd: ze had me al bij het eerste woord: eet.


Legendarisch


Uiteraard heeft de nieuwe hoofdredacteur veel te bieden. Uitgever van het Jonge Vrouwen cluster van Sanoma Media, Anneliese Bergman: Haar volhardendheid is legendarisch! Iets wat de nieuwe baas van Viva beslist moet hebben: ze moet door ruiten en roeien kunnen. Viva is een top vrouwenblad maar soms te bescheiden. Welnu, dat kun je van de nieuwe vrouw niet zeggen.


Echte vrouw


Het was niet makkelijk haar te strikken voor de job, zegt Bergman. We hebben haar los moeten weken van een internationale titel. Daarbij is ze enorm divers. Haar CV leest als een Zweedse trilogie.

Jossine Modderman: We konden haar overhalen omdat ze een groot zwak heeft voor Viva. Met name omdat Viva een blad is voor echte vrouwen. Zoals zij! Viva-vrouwen houden beslist van mooi en lekker van de goede dingen des levens en zijn graag op de hoogte van wat er zoal om hen speelt. Viva is immers stoer, sexy, slim, spannend, spraakmakend en smaakvol – net als zij! Haar motto sluit dan naadloos aan op dat van Viva: Wees trots op jezelf. Iedereen is op zn eigen manier bijzonder.

De inmiddels vertrokken hoofdredacteur Corinne van Duin kondigt haar opvolgster zelf aan, klik daarvoor op

deze link

of scan de QR code.