28 november 2017

Nieuwe manier van autoverkoop: AutoWeek organiseert proefrit-evenementen

Na het verdwijnen van de AutoRAI, zijn auto-importeurs op zoek naar nieuwe manieren om in contact te komen met hun doelgroep en potentiële kopers. AutoWeek helpt hierbij en organiseert exclusieve proefrit-evenementen.

AutoWeek heeft twee jaar geleden AutoWeek LAB gelanceerd, het (auto)testpanel van Nederland. AutoWeek organiseert unieke test-evenementen waarbij auto’s, auto-gerelateerde producten en diensten uitvoerig worden getest door leden van AutoWeek LAB. In 2017 zijn er evenementen voor Infiniti, Peugeot, Toyota en Opel georganiseerd. Ook in 2018 staan een aantal test-events gepland.

Opel X-perience
Zo organiseerde AutoWeek de Opel X-perience op 11 en 18 november. Er werden ruim 480 proefrijders uitgenodigd om de nieuwe Opel Grandland X, Mokka X en Crossland X te ervaren op de testbanen van Lelystad en Rosmalen.

Compleet mediapakket
Naast het evenement, biedt AutoWeek een compleet mediapakket binnen het Sanoma-netwerk (zoals op NU.nl, Veronica, AutoWeek) print, online, social en e-mail. Daarnaast wordt er ook een redactioneel videoverslag gemaakt van het evenement.

Kwalitatieve leads
AutoWeek creëert met de proefrit-evenementen een nieuwe manier voor de markt om kwalitatieve leads te werven. Zo zijn na aanleiding van de Peugeot SUV Driving Experience auto’s verkocht en ook Opel verwacht veel kwalitatieve leads naar aanleiding van het event.

“Met de proefritevenementen verbinden we de autowereld met de lezers van AutoWeek op de meest logische plek. In de auto, achter het stuur – precies daar waar het om gaat.” – Damiaan Hage | Hoofdredacteur Autoweek.

Interesse?
Neem contact op met Paul Scholten op 06 51 93 56 36 of per e-mail paul.scholten@sanoma.com.