24 februari 2012

Nijntje’s eerste stappen op de iPad

Deze week lanceerde Sanoma Media samen met Mercis de allereerste nijntje app voor de iPad: De tuin van nijntje. En zie: in no time met stip op 1! Van alle betaalde apps in Nederland.

Alweer 57 jaar geleden, in 1955, werd nijntje geboren. Een character dat sinds die tijd de wereld heeft veroverd en nu dus ook de eerste stappen op de iPad zet. Als allereerste app wereldwijd. Het klassieke verhaal van Dick Bruna is omgetoverd tot een interactief avontuur voor peuters en kleuters. Nijntje krijgt een eigen tuin en daarin is van alles te doen: harken, zaaien en oogsten.

Samen (voor)lezen, spelen en leren
Kinderen maken echt deel uit van het verhaal, ze luisteren, kijken en helpen nijntje actief mee in de tuin door bijvoorbeeld de zaadjes water te geven en de peentjes te oogsten. Bijzonder aan de app is de mogelijkheid het verhaal met je eigen stem op te nemen. Op die manier kunnen ouders op ieder gewenst moment voorlezen. Zelfs als ze er niet zijn. De nijntje app heeft ook een Engelse variant, zo leren kinderen – aan de hand van het verhaal dat ze al kennen – hun eerste Engelse woordjes.

Betoverende eenvoud
In nauwe samenwerking met Mercis is de nijntje app speciaal ontwikkeld voor de jongste kinderen. Eenvoudig in gebruik en toch betoverend. De app is heel dicht bij nijntje gebleven, de eenvoud en rust die kenmerkend zijn voor de boekjes vind je ook terug in de app.

De app is fantastisch geworden, we zijn er heel erg blij mee. Het was een spannend en intensief proces om het werk van Dick Bruna te combineren met de mogelijkheden die de iPad biedt, en we vinden dat het team van Sanoma daar goed in geslaagd is., zegt Elian van Holst, product manager Mercis Publishing.

Bekijk hier het filmpje van de nijntje app .

5 x winnen!
De nijntje app is tot 6 maart tijdelijk verkrijgbaar voor de introductieprijs van 2,99 (normale prijs 3,99) in de iTunes App Store . Speciaal voor onze nieuwsbrieflezers geven we vijf downloadcodes cadeau. Mail je antwoord op de vraag:

Noem nog een andere app voor kinderen van Sanoma Media.

Mail je antwoord uiterlijk 2 maart 2012 naar marketingcommunicatie@sanoma.com en je maakt kans op een gratis nijntje iPad app. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.