20 februari 2014

The Noise Kids; speciale editie Donald Duck rondom The Voice Kids

Op de dag van de finale van The Voice Kids, vrijdag 21 februari, verschijnt een speciale editie van Donald Duck Weekblad, gebaseerd op het tv-programma The Voice Kids. Het is de eerste keer dat een compleet televisieprogramma ‘verduckt’ is. Na jaren parodienamen als Harry Muesli, Yolanthe Kabaal van Glasscherven, Katja Schuurspons, Gerard Jolig, Edwin Bevers (uit programma Bevers Knaagt Om) en Stoel van Velzen te hebben gebruikt, is het deze week de beurt aan het programma ‘The Noise Kids’. Een unieke samenwerking tussen Donald Duck Weekblad, RTL Licensing en Talpa.

Speciale editie

Deze speciale editie vertelt het verhaal van Kwik, Kwek en Kwak, drie eendjes die zo vals zingen als kraaien. Maar als ze hun stemmen bewerken met de computer klinken ze opeens als nachtegaaltjes. Donald hoort de opnames en geeft de neefjes meteen op voor het enorm populaire tv-programma ‘The Noise Kids’. Niet veel later staan Kwik, Kwek en Kwak in het programma. Maar ze kunnen helemaal niet zingen! Vallen ze door de mand? Of… Met heel speciale rollen voor Wendy van Duck, Martijn Klapmee, Angela Grootmuizen, Barco Tornado en Snoek & Paling.

Apetrots

Hoofdredacteur Dimitri Heikamp over bekende nationale en internationale gastrollen in Donald Duck weekblad: “Het is voor het eerst dat we een volledig tv-programma ‘verduckt’ hebben. We parodiëren BN’ers al jaren, grappig genoeg is het in al die jaren nog nooit voorgekomen dat een volwassen iemand die geparodieerd werd, niet apetrots bleek te zijn”. Zo bleek ook uit de reacties van een aantal hoofdrolspelers. Angela Groothuizen: “Een nieuw hoogtepunt in mijn carrière” en Wendy van Dijk: “We staan in de Donald Duck! The Noise Kids met Martijn Klapmee en Wendy van Duck! Wat een giller!!!”

Sterren in Duckstad

Na het succesvolle jubileumjaar in 2012, met elke maand een avontuur in een van de provincies, kiest Donald Duck Weekblad dit jaar voor ‘Sterren in Duckstad’ als rode draad. Elke maand staat op ludieke wijze een BN’er (of beter gezegd: een BD’er*) en diens beroep centraal, varierend van topsporter, chefkok, astronaut, model tot zanger. Hiermee onderstreept het vrolijke weekblad het thema “Geef je dromen de ruimte…” , om kinderen te motiveren hun droombaan te blijven nastreven. Een van de best bekeken tv-formats van dit moment, waar ook dromen worden nagestreefd, mag vanzelfsprekend niet ontbreken in ‘Sterren in Duckstad’. The Noise Kids, met in de hoofdrol Wendy van Duck, Martijn Klapmee, Angela Grootmuizen, Barco Tornado en Snoek & Paling, ligt vrijdag 21 februari in de winkel.

* BD’er: Bekende Duckstadter

 

“Donald en Katrien ontvingen in Disneyland® Paris het eerste exemplaar”