21 juli 2016

Nominaties VIVA400-awards van start

VIVA biedt dit jaar voor de negende keer de gelegenheid om 400 koplopers in de spotlights te zetten. De vrouwen die het afgelopen jaar succes hebben behaald en anderen wisten te inspireren, maken kans op een nominatie voor de VIVA400-awards. Er zijn vijf verschillende categorieën én er is dit jaar voor het eerst een publieksprijs. Tot en met 16 september kan iedereen een ander of zichzelf aanmelden via www.VIVA400.nl.

Vijf VIVA400 categorieën

1. Zakenwonders
Het gaat om die vrouwen die uitblinken in het behalen van glansrijke omzetten, strategisch groei combineren met inspirerend leiderschap of hart en hoofd inzetten om het onmogelijke toch te bereiken. Zij zijn actief in de zakelijke dienstverlening, marketing, consultancy, financiële dienstverlening, landbouw /industrie of politiek.

2. Wereldverbeteraars
Dit zijn vrouwen met een ideële overtuiging, die altijd bezig zijn met hoe we de wereld een beetje duurzamer kunnen maken. Met hun hands on-mentaliteit zorgen zij ervoor dat grootse dingen bereikt worden met weinig mensen en middelen. Wereldverbeteraars zijn actief bij goede doelen, stichtingen ontstaan n.a.v. actualiteit/vluchtelingencrisis/non-profit, innovatiefondsen, vrijwilligersnetwerken of ‘groene’ bedrijven.

3. Krachtpatsers
Letterlijk de fysiek en mentaal sterke vrouwen die beschikken over een onuitputtelijk uithoudingsvermogen. Ook zij die als landsbeschermer of adrenalinejunkie met haar fysieke inspanning de wereld weten te inspireren of een mijlpaal in haar carrière behaalde het afgelopen jaar. Deze vrouwen zijn actief in de sport, het leger of defensie.

4. Knappe Koppen
Vrouwen die een echte bèta zijn, die met technische hoogstandjes haar geld verdient. Ze zit altijd met haar neus in de boeken en kan haar missie vertalen naar een breder publiek. Zij rust niet voordat haar onderzoek baanbrekend resultaat behaalt. Zij zijn actief in de wetenschap, gezondheidszorg, politiek of zijn IT-/dataspecialisten.

5. Creatieven
Een selfmade lopende ideeënmachines die anderen het afgelopen jaar hebben weten te verassen met unieke producten. Maar ook vrouwen die geroemd worden om hun onverzadigde creativiteit in het ontwikkelen en uitvoeren van unieke off- en online concepten. Creatieven zijn actief in culturele en maatschappelijke instellingen, communicatie, reclame, pr, media, events, kunst, architectuur, toneel, onderwijs, hospitality en food.

Publieksprijs

Nieuw dit jaar is ook de publieksprijs voor één van de 400 genomineerden. Vanaf maandag 3 oktober kan het publiek stemmen op hun favoriet. Degene met de meeste online stemmen wint de publieksprijs tijdens de VIVA400 uitreiking op donderdag 17 november.