10 april 2014

Nouveau bedenkt opvallend communicatie-instrument voor Clarins

Nouveau goot een bestaande pluspropositie speciaal voor Clarins in een nieuw jasje en kwam met een hersluitbaar sachet op de abonneebrief. Een premium positie om je product direct bij de lezer onder de aandacht te brengen.

Plusproposities (PPP’s) gebruiken niet alleen visuele stimuli in tijdschriften, maar prikkelen ook andere zintuigen, zoals proeven, voelen en ruiken. Met een hersluitbaar sachet kan de lezeres het product thuis eerst uitproberen. Nouveau combineerde voor Clarins deze propositie met de abonneebrief, die om exclusiviteit te behouden slechts enkele malen per jaar kan worden ingezet. Gevolg: twee zeer effectieve vormen van adverteren middels Plusproposities. De technische mogelijkheden waren een uitdaging, maar in overleg met de drukker en na enkele tests bleek het concept prima verwerkbaar. Het eindresultaat is een cadeautje op de abonneebrief van Nouveau.

Erik Hannema, Productmanager Plusproposities: “Met een Pluspropositie (PPP) hebben adverteerders een extra opvallend communicatie-instrument in handen. PPP’s zijn zeer geschikt voor het genereren van een hoge respons of het aanzetten tot trial en shoptraffic. Daarnaast zijn ze een sterke ondersteuning bij het creëren of verhogen van naams- of productbekendheid. Zo zijn bijvoorbeeld de sachets en scentstrips bewezen effectief en de uitgelezen mogelijkheid voor beautyadverteerders om hun product door de doelgroep te laten testen en ervaren. Print is het enige mediumtype waarbij dit op deze schaal mogelijk is.”

Contact Plusproposities

Lees meer over de PPP’s van Sanoma. Heb je ideeën over bestaande PPP’s in een nieuw jasje? Of heb je vragen over andere mogelijkheden van creatief adverteren in tijdschriften? Neem contact op met Erik Hannema via erik.hannema@sanoma.com of 088 556 58 07/06 114 243 56.