11 september 2018

NU.nl breidt regionaal nieuws verder uit met RTV Rijnmond

Het laatste nieuws uit Rotterdam is vanaf maandag 3 september ook te lezen bij NU.nl. Wie zijn locatie deelt met de app, krijgt in Rotterdam automatisch een extra blok met regionaal nieuws van RTV Rijnmond te zien op de voorpagina van onze app.

Een mooie samenwerking, zodat we onze Rotterdamse lezers nog veel beter kunnen bedienen met nieuws dat dicht bij hen staat. De samenwerking met RTV Rijnmond is in eerste instantie een test tot eind van het jaar, die bij wederzijdse tevredenheid wordt voortgezet.

“We weten dat we iedereen een groot plezier doen als we, naast het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland, uit nieuws uit de regio brengen op NU.nl,” vertelt Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van NU.nl. “Ik ben daarom ook heel blij dat we in samenwerking met een RTV Rijnmond nu het nieuws uit Rotterdam op onze voorpagina kunnen laten zien.”

Hoofdredacteur van RTV Rijnmond Ib Haarsma over de samenwerking: ”Onze journalisten kennen Rotterdam en het Rijnmond gebied als geen ander. Door deze samenwerking met NU.nl kunnen we nog meer mensen bedienen met het vele (sport)nieuws uit Rotterdam en omstreken. Vanaf nu is ook de rest van Nederland nog eerder op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van nieuws, sport en cultuur uit Rijnmond.”

Rotterdam brengt ons op tien regio’s
De samenwerking met RTV Rijnmond brengt ons op een totaal van tien regio’s. We hebben nu samenwerkingen in Alphen aan den Rijn (alphens.nl), Amsterdam (AT5), Breda (BredaVandaag), Groningen (gic.nl), Haarlem (NH Nieuws), Leiden (Sleutelstad), Midden-Zeeland (De Bode), Utrecht (DUIC) en West-Brabant (De Bode).

Hoe deel ik eigenlijk mijn locatie?
Als je in één van de steden of streken woont waar we regionaal nieuws brengen, krijg je een blokje met regionaal nieuws te zien op de voorpagina van jouw NU.nl-app. Daarvoor moet je wel eerst je locatie met ons delen. We kunnen er namelijk voor kiezen om sommige katernen alleen te tonen in een bepaalde omgeving.

Hoe deel ik mijn locatie op een iOS-telefoon of tablet?
Ga op je toestel naar de instellingen van je besturingssysteem, en klik op ‘Privacy’ –> ‘Locatievoorzieningen’ (die moet aan staan). Vervolgens kies je voor NU.nl –> ‘Bij gebruik van app’.

Hoe deel ik mijn locatie op een Android-telefoon of tablet?
Kies in de NU.nl-app voor de optie ‘Instellingen’ in het menu. Kies vervolgens voor de optie ‘Positie bepaling (GPS)’. Deze optie is ingeschakeld wanneer het vinkje in het blokje zichtbaar is.