28 maart 2019

NU.nl grootste digitale bereikpartner in Nederland op het gebied van Formule 1

Door de komst van het GP-spel is de Formule 1-propositie op NU.nl nog rijker geworden. Adverteerders en merken konden hun boodschap al integreren binnen de F1-podcast De Boordradio, contextual targeting rondom redactionele F1-artikelen, pre-rolls voorafgaand aan F1-videoformats en advertorials rondom F1-content. Met het GP-spel wordt nu ook engagement toegevoegd aan al deze touchpoints.

Ruim 45.000 deelnemers GP-spel
Het GP-spel heeft al voor de start van het seizoen liefst 45.493 deelnemers getrokken. Het spel rond de Formule 1 is daarmee het grootste F1-managerspel in Nederland.

In het GP-spel krijgen deelnemers een budget van 100 miljoen euro om voor elke race een team van vier coureurs samen te stellen. De uitslag van de betreffende Grand Prix is bepalend voor de punten die verdiend kunnen worden. Hiermee zijn weer mooie prijzen te winnen.

Adverteermogelijkheden GP-spel
Het GP-spel maakt het voor adverteerders en merken mogelijk om vanuit een context die meer is gericht op gamefication en engagement een grote groep F1-fans te bereiken.

Alles is mogelijk: sponsoring, display, content, prijzen eindklassement, partnerprijs per GP-ronde, zichtbaarheid in NU.nl Formule 1-nieuwsbrief, zichtbaar in e-mail met resultaten GP-spel na elke ronde, NU.nl Instagram-post/story.

Cijfers Formule 1 op NU.nl
Tijdens het Formule 1-seizoen in 2018 had NU.nl:
– 110 miljoen pageviews op Formule 1-artikelen en liveblogs
– 1,5 miljoen videostarts voor Formule 1-video’s