4 december 2018

NU.nl lanceert uitagenda met geselecteerde activiteiten in heel Nederland

Foto: ANP

De grootste nieuwssite van Nederland breidt uit met een uitagenda. Deze, door de redactie samengestelde agenda, biedt een overzicht van wat er te doen is in Nederland. NU.nl geeft de gebruiker hiermee een extra service.

De uitagenda is te vinden op de voorpagina van NU.nl en geeft een zo compleet en relevant mogelijk overzicht van wat er te doen is in Nederland.

Er is bewust gekozen voor een door redactie samengesteld overzicht. “Er zijn wel overzichten van uitjes in Nederland, maar daar zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Wij kiezen voor een selectie, zodat we onze bezoekers beter en sneller kunnen helpen,” zegt hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman.

Voorlopig kan de gebruiker kiezen uit drie type uitjes: een dag uit, een avond uit of een dag uit met kinderen. Vervolgens kan het gebied worden geselecteerd aan de hand van provincies. “We beginnen zo simpel mogelijk zodat we kunnen anticiperen op de wensen van de gebruiker,” vult Hoekman aan.

NU.nl is dit voorjaar gestart met NUuit, een extensie van de nieuwssite waarin bezoekers geïnspireerd en geïnformeerd worden over alle dingen die ze kunnen doen in hun vrije tijd.

Hoekman: “In die rubriek werken we met veel gecureerde overzichten. Zo schrijven we wekelijks over niet-uitverkochte concerten en films die uitkomen. Die artikelen worden goed gelezen.”

De Uitagenda van NU.nl krijgt een vaste plek in de widget en wordt gelanceerd op maandag 3 december.