14 maart 2019

NU.nl neemt een meerderheidsbelang in Pro Shots

Pro Shots wordt met haar netwerk van sportfotografen en buitenlandse persbureaus onderdeel van NU.nl dat daarmee haar onafhankelijke en onderscheidende positie als grootste online nieuwsplatform van Nederland versterkt. Pro Shots blijft haar diensten ook leveren aan haar huidige klanten.

Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur NU.nl: “NU.nl is groot op sportnieuws. Een positie die we willen behouden en dus verstevigen. Met de hoogwaardige foto’s van Pro Shots kunnen we onze content nog aantrekkelijker maken.”

Rob Kolkman, CEO Sanoma Media Netherlands: “In de markt van persfotografie is een beperkt aantal spelers actief. Een meerderheidsbelang in Pro Shots is een volgende stap voor Sanoma in het vergroten van de onafhankelijke positie van NU.nl als grootste nieuwsplatform op tekst, audio, beeld en video.”

Stanley Gontha, oprichter en eigenaar van Pro Shots: “Sport is de passie die wordt gedeeld door NU.nl en Pro Shots. Onderdeel worden van NU.nl geeft ons de kans om verder te groeien en ook voor andere sporten en nieuwsdomeinen zoals binnenland, entertainment en buitenland dé leverancier te worden van fotografie.”

Sanoma Media Netherlands neemt per 1 april 2019 een meerderheidsbelang in Pro Shots. De acquisitie is onder voorbehoud van positief advies van de ondernemingsraad van Sanoma Media Netherlands.

Over NU.nl
NU.nl is met 2 miljoen unieke dagelijkse bezoekers en 12 miljoen per jaar het grootste online nieuws platform van Nederland. Opgericht in 1999 met 4 mensen is NU.nl 20 jaar later uitgegroeid tot een redactie waar ruim 100 redacteuren dagelijks Nederland van nieuws voorzien. Inmiddels wordt dan 80% van de content binnenshuis gemaakt. Naast sport is NU.nl sterk op het gebied van sport, tech, breaking news, binnenland en entertainment.

Over Pro Shots
Pro Shots is in 2000 opgericht door fotograaf en ondernemer Stanley Gontha. Een netwerk van fotografen levert sindsdien aan grote mediabedrijven en kleinere online sportplatformen hoogwaardige fotografie. Pro Shots dekt het Nederlandse betaald voetbal volledig in de drie hoogste divisies en levert daarnaast fotografie voor sporten als hockey, wielrennen, schaatsen en diverse zaalsporten.