7 februari 2019

NU.nl start regionale samenwerking in Eindhoven met Studio040

Met meer dan tien verschillende regio’s maakt lokaal nieuws al bijna vijf jaar een belangrijk onderdeel uit van NU.nl. Vanaf vandaag brengt de grootste nieuwssite van Nederland samen met Studio040 ook het laatste nieuws uit Eindhoven.

Wie zijn locatie deelt met de app, krijgt vanaf vandaag (donderdag) in Eindhoven automatisch een extra blok met regionaal nieuws van Studio040 te zien op de voorpagina van de app van NU.nl.

“Na de steden in de Randstad, wonen in Eindhoven de meeste NU.nl-gebruikers. Ik ben dan ook hartstikke blij dat we onze app voor Eindhovenaren completer kunnen maken met regionaal nieuws”, vertelt Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van NU.nl.

Hoofdredacteur van Studio040 Michiel Bosgra ziet ook uit naar de samenwerking. “Studio040 brengt dagelijks veel nieuws uit Eindhoven. Door deze samenwerking met NU.nl bereiken we een groep mensen die ons nieuws nu misschien nog niet ziet.”

De samenwerking met Studio040 brengt het totaal aantal regionale samenwerking van NU.nl op twaalf.

NU.nl heeft momenteel samenwerkingen in Alphen aan den Rijn (alphens.nl), Amsterdam (AT5), Breda (BredaVandaag), Den Haag (Dagblad 070), Groningen (gic.nl), Haarlem (NH Nieuws), Leiden (Sleutelstad), Midden-Zeeland (De Bode), Utrecht (DUIC) en West-Brabant (De Bode).

Het aanbieden van meer regionaal nieuws blijft een speerpunt van NU.nl, dus verwacht de nieuwssite in de loop van 2019 meerdere nieuwe samenwerkingen aan te kunnen kondigen.