18 november 2019

NUjunior.nl brengt het NUjunior Funboek uit!

Tijdens de Week van de Mediawijsheid, verscheen het splinternieuwe NUjunior Funboek. Een lekker dik doeboek voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Geen huiswerk, maar een boek vol quizjes, testen en spellen. Gemaakt in de stijl van NUjunior.nl – het online platform dat half september online ging.

Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur NU.nl: “Wij snappen natuurlijk ook dat ouders hun kinderen ook graag offline bezig zien. Met dit nieuwe tijdschrift kunnen kinderen lezen hoe leeftijdgenoten bijvoorbeeld denken over het vuurwerkverbod en vliegschaamte. En ze kunnen zelf opschrijven hoe ze erover denken. Er zijn leuke testen zoals ‘herken jij nepnieuws?’, met ook tips hoe ze nepnieuws beter kunnen herkennen. Kortom: het is écht leuk om te doen en kinderen steken er ook nog wat van op.”

Het NUjunior Funboek is online te koop en ligt in de winkel bij onder andere AKO, Bruna en Primera.

Over NU.nl
NU.nl is het grootste digitale nieuwsmerk van Nederland. Maandelijks bereikt NU.nl gemiddeld meer dan 7,5 miljoen Nederlanders die samen bijna 800 miljoen pagina’s en 34 miljoen video’s bekijken. NU.nl is overzichtelijk, betrouwbaar, snel en is met 90 procent direct verkeer de bron bij uitstek die mensen gebruiken om weer volledig up-to-date te zijn.