30 januari 2014

NU.nl als eerste Nederlandse nieuwsmerk op SmartWatch

NU.nl is nu ook op de smartwatch actief met een speciaal gemaakte app voor de Sony SmartWatch 2. In samenwerking met Sony en door gebruik te maken van de Androidworld testgroep, is NU.nl tot een functionele app gekomen. De app biedt een eenvoudig overzicht van het nieuws met de mogelijkheid tot personalisatie.

Naast het laatste nieuws in de vaste lijst “Net Binnen”, biedt de app de mogelijkheid twee nieuwskaternen hieraan toe te voegen. Naast Sport en Economie kunnen Algemeen, Tech en Overig als tweede en derde katern toegevoegd worden aan de NU.nl smartwatch app.

SmartWatchh2

De SmartWatch 2 heeft een gebruiksvriendelijke display. Het is hierdoor heel eenvoudig om door oneindig veel artikelen te scrollen. Met een tap of een swipe is het laatste nieuws van NU.nl in de gaten te houden. Door naar links te swipen opent de tweede en derde artikellijst die de lezer in de Smartwatch 2 app heeft samengesteld. Ook de grootte van het lettertype is aan te passen.

“De ontwikkeling van de NU.nl Sony Swartwatch 2 app past goed in onze strategie om continu te innoveren en op elk scherm de beste gebruikservaring met NU.nl te bieden,” aldus Sander Stallinga, Director Digital Content van Sanoma.

“Wij zijn enthousiast dat NU.nl met ons de samenwerking is aangegaan om de app te ontwikkelen en te bouwen voor onze SmartWatch 2,” aldus Michiel Okma, Director Benelux Sony Mobile Communications. “Deze applicatie past perfect in onze innovatievisie voor het komende jaar. Wij zullen ons naast smartphones ook sterk inzetten op SmartWear zoals de SmartWatch 2 en de SmartBand.”

Meer functionaliteiten

In komende updates wordt onder andere de lees-op-smartphone functie geïntroduceerd. Via deze functionaliteit kan de gebruiker een nieuwsartikel op een smartphone openen waardoor het op een groter scherm gelezen kan worden.

De app is gratis te downloaden in de Google Play-store.