19 december 2013

NU.nl Android-app voegt als eerste nieuwsmerk treininformatie toe

De Android-app van nieuwssite NU.nl krijgt vlak voor de kerstdagen nog een grote update. Vanaf vandaag is het dagelijkse nieuwsoverzicht Dag van NU ook op smartphones met dit besturingssysteem te bekijken. Bovendien biedt NU.nl als enige Nederlandse nieuwsapp nu ook treininformatie.

De Dag van NU

De Dag van NU geeft dagelijks een overzicht van de vijf belangrijkste nieuwsgebeurtenissen van de dag. Behalve het laatste nieuws en achtergronden staan hier ook de belangrijkste video’s en mooiste foto’s. Gekozen is om dit overzicht om 17.00 uur te plaatsen, zodat mensen in de trein of bij thuiskomst snel een overzicht krijgen van het belangrijkste nieuws van de dag.

De Android-app van NU.nl biedt verder als enige nieuwsapp in Nederland nu ook de belangrijkste treininformatie. Storingen en werkzaamheden verschijnen naast het overzicht op weg met files en flitsers, om zo de treinreiziger nog beter te kunnen informeren. Aan de NU iPhone app wordt begin 2014 de treininformatie toegevoegd.

En dan nog voetbal

Ook het scorebord, met daarin de live-standen en uitslagen van de belangrijkste voetbalcompetities, is op de schop gegaan. Als er wordt gevoetbald, dan zie je deze wedstrijden gelijk na het aantappen van het voetbalicoontje. Vervolgens worden per wedstrijd alle doelpuntenmakers, gele en rode kaarten getoond. Op ieder ander moment verschijnt de competitie pagina, waar alle uitslagen, standen en het programma per competitie te vinden zijn.

Meer dan vijf miljoen downloads

De apps van NU.nl zijn deze maand de vijf miljoen downloads gepasseerd. Ruim 1,7 miljoen daarvan zijn downloads op Android-toestellen. Anderhalf miljoen iPhones en iPads hebben de NU.nl-app op hun toestel.

De app is gratis te downloaden/updaten in de Google Play Store.