2 augustus 2012

NU.nl apps 3.8 miljoen keer gedownload

De NU.nl mobiele apps zijn samen meer dan 3,8 miljoen keer gedownload. Dat geldt voor de iPhone, Android, Windows Phone, Nokia Ovi, Blackberry en iPad apps bijelkaar. Opvallend is het verschil in gebruik per toestel.

Het aantal downloads van Android apps groeide afgelopen maand meer dan twee keer zo hard als de iPhone apps. 85.000 Android apps vs. 40.000 iPhone apps werden er in juli gedownload. Het totaal aantal gedownloade Android apps komt daarmee op 1,2 miljoen en iPhone 1,3 miljoen.

 

Sander Stallinga, publisher News Sanoma Media: “Omdat het bezoek van NU.nl op mobiel zo ongekend hard gegroeid is, zijn we op dit moment bezig met een grote innovatieslag voor onze apps en mobiele sites. Dit najaar is NU.nl op mobiel helemaal vernieuwd.

Andere toestellen, ander nieuws
Gebruikers van verschillende type telefoons lezen een ander type nieuws. Zo is de rubriek Tech zeer populair onder Android gebruikers en is juist Achterklap het populairste onder iPhone bezitters. Android gebruikers staan ’s ochtends wat later op maar zijn daarna zeer actief met nieuwslezen. Om 23.00 uur zijn de Androidgebruikers het meest actief. De 780.000 unieke actieve Android gebruikers per maand genereren dan elke maand ook zo’n 190 miljoen pageviews. Van middernacht tot 5.00 wordt er nauwelijks nog nieuws geconsumeerd en lijkt Nederland toch echt te slapen.

Omdat een deel van de gebruikers liever het internet gebruikt dan een app en omdat het verkeer via mobiele linkjes via bijvoorbeeld Twitter altijd op de mobiele site terechtkomt, heeft NU.nl ook een mobiele site m.nu.nl. De mobiele site trekt zo’n 2,3 miljoen unieke bezoekers per maand.