1 oktober 2015

NU.nl eerste mediamerk met nieuwe app

NU.nl herbouwt haar app voor Windows volledig. De app biedt nu volledige ondersteuning aan het recent gelanceerde Windows 10. Hiermee is de applicatie geschikt voor de desktop, notebook, tablet en binnenkort ook Windows 10 mobile. Het ontwerp is geheel in lijn met de andere apps van NU.nl op iOS en Android.

Met de introductie van de Windows 10 app zet NU.nl een compleet nieuwe app in de markt voor haar derde grote app besturingssysteem, naast iOS en Android. De applicatie is universeel gebouwd. Dit betekent dat de app zich automatisch aanpast aan het schermformaat van het device waar de app op wordt gebruikt.

Nieuwe functionaliteiten

Om in te spelen op de nieuwe functionaliteiten van Windows 10 heeft NU.nl nog meer aanpassingen doorgevoerd in de nieuwe app:

  • De widgets zijn compleet vernieuwd, zoals de TV Gids en de Het Weer. In de Weer-widget heeft de regenradar een prominentere plek gekregen en worden door lezers ingezonden foto’s gebruikt om het weer te illustreren. 
  • ‘Net Binnen’ en ‘Meest gelezen’ zijn toegevoegd aan de app. 
  • Het is mogelijk om gemakkelijk artikelen native te delen op social media.

Ook is het uiterlijk van de app onder handen genomen, zodat de leesbaarheid van de nieuwsberichten is verbeterd.

NU.nl innoveert in samenwerking met Microsoft

De app is ontwikkeld in samenwerking met Microsoft. Met deze samenwerking heeft NU.nl samen met Microsoft gezorgd voor een optimale gebruikerservaring op Windows 10. “We zijn trots om met de grootste nieuwssite van Nederland te mogen samenwerken en hiermee het laatste nieuws het eerst op Windows 10 te kunnen brengen” aldus Marcel Nieuwpoort van Microsoft Nederland. Jorik Dopmeijer, Head of Product NU.nl: “De nieuwe structuur en code van de app zorgen ervoor dat we vanaf heden sneller kunnen innoveren en hiermee een optimale ervaring voor onze gebruikers blijven bieden. Dit valt samen met de plannen die wij voor de toekomst hebben”. De app is samen met Windows 10 gebruikers ontwikkeld, de feedback van gebruikers en data (bezoekcijfers en features) zijn gebruikt om tot deze app te komen. De beleving van gebruikers stond gedurende het hele proces centraal.

De app is gratis te downloaden in de Windows store.

Adverteren op NU.nl

Interesse in adverteren op NU.nl? Neem dan contact op met ons salesteam, 088 556 77 77 of stuur een e-mail naar sales.nl@sanoma.com.