13 mei 2013

NU.nl en Scholieren.com verslaan eindexamens

NU.nl doet dit jaar voor het eerst uitgebreid verslag van de eindexamens in het voortgezet onderwijs. In samenwerking met Scholieren.com blijven eindexamenkandidaten op NU.nl/eindexamens op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden.

Van 13 tot en met 29 mei houden de redacties van Scholieren.com en NU.nl een nieuwsdossier bij op NU.nl: NU.nl/eindexamens. Daarin wordt niet alleen het laatste nieuws bijgehouden, maar ook zijn er voorbeschouwingen, achtergronden en de eerste reacties van scholieren op de gemaakte examens te lezen.

“Door samen te werken met Scholieren.com hebben we tientallen extra oren en ogen op middelbare scholen”, zegt Gert-Jaap Hoekman, adjunct-hoofdredacteur van NU.nl. “Dat is fantastisch, want we zijn natuurlijk altijd op zoek naar nieuws. Bovendien geeft dit ons een mooie kans om nog meer jongeren te interesseren voor het nieuws van NU.nl.”

50 correspondenten
Scholieren.com heeft de hulp ingeschakeld van vijftig examencorrespondenten. “Die stellen ons dagelijks op de hoogte van de laatste ontwikkelingen”, aldus Kim Einder, hoofdredacteur van Scholieren.com. “Bovendien onderhouden we nauw contact met scholierenvakbond LAKS en het College van Examens, zodat we snel nieuws horen over problemen bij examens, klachten en andere zaken.”

Het examennieuws is niet alleen online terug te lezen maar ook op de mobiele site m.NU.nl en in de iPhone, iPad, Android smartphone en tablet apps.