21 oktober 2012

NU.nl lanceert eerste social reader app op Facebook

NU.nl lanceert een nieuwe Facebook app waarmee je kunt zien wat je vrienden op NU.nl lezen en wat de populairste artikelen zijn. En het laatste nieuws delen met vrienden gaat ermee heel eenvoudig. Het is de eerste Nederlandse social reader nieuws app op Facebook.

Met de nieuwe Facebook app lees je direct het laatste nieuws van NU.nl binnen Facebook. Daarnaast krijg je suggesties van berichten die jouw vrienden op NU.nl lezen en is het delen van nieuws nog eenvoudiger. Als gebruiker kun je zelf aangeven welke van jouw activiteiten in de NU.nl Facebook app worden getoond op je News Feed of Ticker.

NU.nl brengt altijd en overal het laatste nieuws via digitale kanalen. En hierbij wordt ook gebruik gemaakt van de mogelijkheden van Facebook. NU.nl heeft de afgelopen tijd meer dan 50.000 fans op Facebook verworven. Berichten van NU.nl worden veelvuldig gedeeld via Facebook. Per maand zijn er 115.000 likes op berichten die resulteren in 800.000 bezoeken op NU.nl.

Sander Stallinga, uitgever Nieuws van Sanoma Media: “Naast de website die maandelijks door meer dan vijf miljoen mensen wordt bezocht, zijn ook de mobiele apps en iPad app van NU.nl een groot succes met meer dan vier miljoen downloads. Met de Facebook app geven we lezers een relevante en sociale selectie van het nieuws van NU.nl. Op een tijdstip en plek die dicht bij de lezer staat.”

De facebook app is te installeren via deze link.