http://media.zie.nl/e/?v=m1nz1jifoixr

1 november 2012

NU.nl lanceert universele app voor iPhone en iPad

NU.nl – de nr. 1 nieuwssite van Nederland – lanceert een volledig vernieuwde versie van haar iPhone en iPad app. Eén app voor beide devices: het design is vernieuwd en beeld staat daarin centraal. Voor de iPad is er een redactioneel overzicht van het belangrijkste nieuws van de dag en de app onthoudt wat je al hebt gelezen – ook als dat op je andere device is. Daarnaast kun je persoonlijke filters en notificaties aanmaken. Ook is de mobiele site volledig vernieuwd en staat de Windows 8 app live.

“Mobiel is voor NU.nl erg belangrijk. De mobiele apps zijn meer dan 4 miljoen keer gedownload en zo’n vijf miljoen Nederlanders per maand bezoeken NU.nl via de apps en de mobiele site van NU.nl. Mobiel zal in de komende jaren enorm blijven groeien en zich snel blijven ontwikkelen. Daar waar we in 2010 de allereerste in Nederland waren met een iPad app, willen we ook nu weer voorop blijven lopen. Op basis van onze kennis en ervaring van de afgelopen jaren hebben we de mobiele apps volledig vernieuwd.” aldus Sander Stallinga, publisher News Sanoma Media.

Meer en uniek nieuws
Uit gebruiksstatistieken is gebleken dat de iPad vooral ’s avonds wordt gebruikt. Daarom introduceert NU.nl ‘De Dag van NU’. Elke dag om 18.00 uur stelt de redactie een overzicht van hét belangrijkste nieuws van die dag samen. Dit wordt gepresenteerd in een visuele tijdslijn. Daarnaast kun je in de app nu een onbeperkt aantal berichten per rubriek lezen en zijn de verschillende actuele nieuwsdossiers ook beschikbaar op iPhone en iPad.

Bekijk de explanimation

Dit is mijn NU.nl
Een persoonlijke nieuwservaring staat centraal in de nieuwe app. Zo is het mogelijk om eigen nieuwsfilters aan te maken, en kun je als gebruiker een notificatie ontvangen als er een nieuw bericht is over jouw favoriete onderwerp. Artikelen die je hebt gelezen worden gemarkeerd. Mocht je een artikel liever op een later moment lezen, dan kan je deze toevoegen aan de ‘Lees Later’ lijst. Ook is het mogelijk jouw eigen navigatiemenu in te richten met rubrieken die jouw voorkeur hebben. Al deze persoonlijke features kan je van de iPhone naar de iPad meenemen, en vice versa. Handig, want zo lees je ’s avonds op de iPad berichten die je overdag met je iPhone hebt bewaard.
Sociale media hebben een belangrijke rol in de apps. Je sociale netwerk accounts en die van NUjij zijn eenvoudig te koppelen aan de app. Het delen van artikelen en het reageren op artikelen is zo laagdrempelig mogelijk gemaakt.

Brechtje de Leij, productmanager Mobile NU.nl: “In de concept- en designfase van de app hebben we samengewerkt met Resoluut, onderdeel van Makerstreet. De app is in-house ontwikkeld door onze eigen developers met hulp van freelancers en Elements. Met de nieuwe mobiele app introduceren we functionaliteiten die geen enkele andere nieuws app biedt. We bewijzen onze innovatiekracht opnieuw door slim gebruik te maken van de mogelijkheden van de iPhone en iPad. Zo maakt NU.nl als eerste Nederlandse nieuwsapp gebruik van iCloud om het leesgedrag van onze bezoekers van device naar device mee te nemen. Ook persoonlijke instellingen en nieuwsfilters worden op die manier beschikbaar op beide devices. Nieuws van NU.nl wordt hiermee steeds persoonlijker, en dit past uitstekend bij het gegeven dat de smartphone het meest persoonlijke device is voor gebruikers.”

Rich media en advertorials
Binnen de nieuwe app zijn de mogelijkheden voor de adverteerders geoptimaliseerd. Voor de iPhone is het nu mogelijk rich media uitingen te plaatsen. En het content blok, het formaat dat zich online en op smartphone al heeft bewezen, is nu ook beschikbaar voor de iPad. Albert Heijn is launching partner van de app en vult de eerste maand de prestitial.

De app is gratis te downloaden in de iTunes store.