28 juni 2012

NU.nl Nederlandse Spotify apps

NU.nl lanceert een van de eerste Nederlandse Spotify apps. Met deze NU.nl applicatie is het mogelijk tijdens het muziek luisteren gerelateerd nieuws te lezen.

NU.nl heeft naast het algemene nieuws ook rubrieken als NU.nl/muziek. NU.nl/muziek biedt de nodige variatie door eigen, unieke content. De muziekredactie streeft naar de optimale mix tussen populaire muziek en alternatieve stromen om een zo breed mogelijk publiek aan te spreken. Met 2,5 miljoen pageviews en een uniek bereik van 500.000 bezoekers mag de rubriek zich rekenen tot een van de grootste muzieksites van Nederland.


Spotify appfinder


Gebruikers van Spotify kunnen al langer applicaties installeren binnen de app omgeving van Spotify. Deze apps bieden extra functionaliteiten en/of content als aanvulling op het muziekaanbod binnen Spotify. Sinds vandaag zijn er ook Nederlandse apps binnen de Spotify App finder met dus ook een NU.nl applicatie. NU.nl is launching partner van Spotify en is featured in de App finder te vinden.

Sten Garmark, Director of Platform bij Spotify, vertelt: Spotify apps geeft muziekliefhebbers toegang tot complete muziekervaringen en helpt hen nieuwe muziek te ontdekken. We zijn dan ook zeer verheugd met onze partners uit Nederland, waardoor we de Nederlandse Spotify gebruiker nog meer muziekplezier kunnen bieden.


Snel muzieknieuws & recensies


Snelheid in berichtgeving en een brede selectie zijn de belangrijkste pijlers van de muzikale rubriek van NU.nl. De belofte aan de bezoeker is dat ze op de hoogte zijn van de belangrijkste zaken die spelen in muziekland. Dit komt ook tot uiting in de applicatie waar de gebruiker de laatste reviews en muzieknieuws kan lezen. Binnen de app zijn er twee kolommen. Een overzicht van het meest recente muziek nieuws en een overzicht van de laatste recensies van muziek.


Playlisten


Binnen de app kan de redactie naast de reviews en nieuws, ook playlisten onder de aandacht brengen. Bijvoorbeeld een playlist van 2012, of best of playlisten bij overlijden van artiesten.

De app is gratis voor de gebruikers en hier te vinden: