27 juli 2016

NU.nl piekt in de zomermaanden

In de zomermaanden neemt het bereik van NU.nl met maar liefst 13 procent toe. Niet alleen via desktop met een stijging van drie procent, maar ook via de NU.nl-app die tijdens de zomer in eigen land en op vakantie in het buitenland vaker wordt geopend. Een ideaal moment dus voor een campagne op NU.nl.

Top 10 NU.nl-app gebruik in het buitenland

In de top 10 landen met bereik buiten Nederland staat Frankrijk op nummer 1 bij de NU.nl lezers. In Frankrijk is tijdens de zomermaanden een stijging te zien van bijna 200 procent in het aantal lezers. Verrassend in de top 10 is Thailand, maar ook de Verenigde Staten op nummer 8. En wat te denken van Kroatië?

   1. Frankrijk
   2. Italië
   3. Spanje
   4. Oostenrijk
   5. Duitsland
   6. Griekenland
   7. Kroatië
   8. Verenigde Staten
   9. Turkije
10. Thailand

Waar haak jij op in deze zomer?

Wordt het een warme zomerdag, staat er misschien zelfs een hittegolf voor de deur? En wat doen de Nederlandse sporters tijdens de Olympische Spelen? Wint Dafne Schippers een gouden medaille? Wat de actualiteit ook is, op NU.nl vind je alle relevante verslaglegging en content om bij aan te haken. We helpen je graag met een passende campagne die gebruik maakt van locatie, weer, tijd of nieuwscontext.

Een succesvolle zomercase ter inspiratie

Nivea zonnebrand en aftersun. Targeting op basis van de temperatuur en tijd
Samen met Nivea heeft NU.nl Nederland eraan herinnerd dat je niet moet vergeten te smeren. Met twee uitingen die inspeelden op het weer en het moment van de dag had Nivea maximale impact met haar boodschap. In de ochtend en de middag werd er op basis van de temperatuur, boven de 20 graden Celsius, een uiting getoond waarin je zag wat de temperatuur was en werd een advies voor zonnebrand gegeven. In de avond veranderde deze boodschap. Dan werd je na een zonnige dag eraan herinnerd dat je aftersun moest smeren. 

Benieuwd naar andere cases?

Adverteren op NU.nl

Ook tijdens de zomerpiek adverteren op NU.nl? We helpen je graag verder. Neem voor meer info contact op met je accountmanager of neem contact op met het salesteam, sales.nl@sanoma.com, 088 556 7777.