4 november 2016

NU.nl sluit samenwerking met CNN op gebied van online video

NU.nl werkt vanaf november samen met CNN. Video’s en live beelden van de internationale nieuwszender zullen te zien zijn in de apps en op de site. CNN plaatst dagelijks honderden video’s van internationale nieuwsgebeurtenissen, waar NU.nl de belangrijksten van zal publiceren. Daarnaast gaat NU.nl gebruikmaken van de livestream van CNN, waardoor het bij groot internationaal nieuws de laatste beelden online als eerste live kan uitzenden. Ook video’s van Great Big Story, het videoplatform dat CNN en Turner (het mediabedrijf achter CNN) in 2015 zijn gestart, vallen onder deze samenwerking met CNN International Commercial.

Video is de afgelopen jaren een belangrijk onderdeel geworden van NU.nl. Waar nieuws eerst alleen kort en bondig in tekst en foto’s werd gebracht, ziet NU.nl dat nieuws ook steeds meer in de vorm van video bekeken wordt. Het aantal videoviews is in het afgelopen jaar meer dan verdubbeld. Met een groeiende videoredactie maakt NU.nl dagelijks steeds meer eigen video’s. Camjo’ers maken nieuwsvideo’s, redacteuren maken korte clips waarin het nieuws overzichtelijk van uitleg en duiding wordt voorzien.

Daarnaast werkt NU.nl al samen met persbureau Reuters en Hart van Nederland, waardoor binnen- en buitenlandse nieuwsvideo’s snel terug te zien zijn in de apps en op de site.Naast de harde nieuwsvideo’s beschikt NU.nl ook over de rechten van veel sportvideo’s, zoals de UEFA Champions League, de KNVB Beker, deJupiler League en oefenduels van het Nederlands elftal, die worden gebracht onder het label NUsport.

Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van NU.nl en NUsport, geeft aan blij te zijn met de samenwerking met CNN. “Met de toevoeging van internationale beelden van CNN is NU.nl nog completer. Zo zijn we niet meer alleen de nummer één bestemming voor mensen die nieuws snel en overzichtelijk willen lezen, maar kunnen we het ze ook gelijk laten zien. Zo is de cirkel rond: NU.nl is opgericht naar het voorbeeld van CNN, die toen als één van de weinigen in de wereld al snel en overzichtelijk online het nieuws brachten. Nu werken we samen om online video naar een hoger plan te brengen. Op een perfect moment, met de Amerikaanse verkiezingen voor de deur.”

Greg Beitchman, VP, Content Sales and Partnerships, CNN International Commercial: “We zijn trots dat we NU.nl welkom kunnen heten in de CNN familie, waar al meer dan 1.100 tv en online partijen deel van uit maken. Al deze merken gebruiken het beste van CNN om hun eigen programmering mee aan te vullen. Door de groeiende vraag naar online video content, zijn we blij dat we kunnen samenwerken met innovatieve digitale partijen zoals NU.nl.”

Bjorn Albrektson, de Europese adviseur van CNN die het contact heeft gelegd voor de samenwerking tussen CNN en NU.nl: “Nederland is een extreem interessante regio voor online nieuws. Het land heeft een fantastisch netwerk van glasvezel en breedband internet en daarnaast een geweldige dekking voor mobiel internet via 4G. Ook betalen veel mensen dagelijks voor nieuws. Dit alles maakt dat NU.nl en CNN voor een dynamische samenwerking staan.”