28 januari 2014

NU.nl start dagelijkse olympische talkshow

NU.nl zendt tijdens de Olympische Spelen een dagelijkse talkshow uit. Vanaf 7 februari wordt er in het programma NUtalk: Winterspelen iedere dag een kwartier vooruitgeblikt op de gebeurtenissen in Sotsji. De talkshow is dagelijks vanaf 6.30 uur te zien op NU.nl.

Het programma is een Olympische gids die ook scherp in de gaten houdt wat sporters en supporters op social media doen. De mooiste foto’s, video’s en meest bijzondere en opvallende tweets worden behandeld. NUtalk vertelt wie je moet volgen op Twitter en welke Instagram-accounts de moeite waard zijn. Daarnaast staat het programma via Skype in contact met verslaggevers en sporters in Sotsji.

NUtalk: Winterspelen is zowel op de website als mobiel on demand te bekijken. Het programma wordt dagelijks geproduceerd door &samhoud media in partnership met zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea en opgenomen in &samhoud places, het restaurant van het consultancybedrijf in Amsterdam. De presentatie is in handen van oud-zwemmer en Olympisch medaille winnaar Johan Kenkhuis.

 

Tv steeds meer online
Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van NU.nl: “Met dit programma bieden we onze 3,5 miljoen dagelijkse bezoekers tijdens de Spelen iets bijzonders. NUtalk: Winterspelen is niet alleen de nieuwsupdate die mensen van NU.nl gewend zijn, het is ook een gids voor de dag die zorgt dat je niets hoeft te missen.” Initiator van het programma is Jip Samhoud, oprichter van &samhoud media. “Ik geloof erg dat de toekomst van media online ligt. Alles laat zien dat we midden in de verschuiving van traditionele tv naar online zitten.”

Partner in Sport van NOC*NSF
Brandmanager van Zilveren Kruis Achmea, Walter de Reus, zegt over het programma: “Wij zien als merk een steeds belangrijkere rol voor content marketing weggelegd. Wij zijn het partnership met dit programma aangegaan omdat we geloven in deze nieuwe manier van communicatie. Zilveren Kruis is partner in sport van NOC*NSF. Wij hopen op een programma dat de sportieve en gezonde kant van de spelen laat zien en de Nederlander mede inspireert gezond te leven.”

NUtalk: Winterspelen wordt vanaf 7 februari op werkdagen uitgezonden tot 22 februari. De talkshow is in zijn geheel te bekijken, maar alle items zijn ook los beschikbaar. De opnamelocatie, &samhoud places, wordt omgedoopt tot Olympische lounge waar bezoekers dagelijks opnames en live wedstrijden kunnen volgen.

NU.nl pakt tijdens de Olympische Spelen uit met een dossier, daarin staan naast verslagen van de belangrijke evenementen ook reacties, statistieken, video’s en foto’s uit Sotjsi.