12 september 2016

NU.nl zoekt 5 miljoen journalisten en live-reporters met het vernieuwde NUjij

Vandaag worden de apps en site van NU.nl uitgerust met een gloednieuwe functie. De redactie zet met het vernieuwde NUjij fors in op lezersbijdragen in tekst, foto, video en livevideo met NUlive. Met de nieuwe functie kunnen lezers eenvoudig hun toevoegingen insturen en in contact komen met de redactie.

De redactie ziet een groeiende behoefte bij lezers om hun bijdrage te leveren en hun beelden online te krijgen. Hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman vond het daarom tijd voor een betere oplossing. Met het vernieuwde NUjij kunnen lezers eenvoudig en snel hun toevoegingen naar de redactie sturen. Of het nu gaat om een foto van een protestmars, een video van een uitslaande brand, livestream met NUlive, nieuwstip of een foutje. Alles komt binnen op één plek en zal direct opgepakt worden door de redactie. De nieuwe tool zal ervoor zorgen dat NU.nl nog completer wordt in tekst, beeld en video’s. De eerder gelanceerde app NUlive zal ook gekoppeld zijn aan het vernieuwde NUjij waardoor lezers ook livebeelden naar de redactie van NU.nl kunnen sturen.

Op verschillende plekken zal vanaf vandaag het ‘plusje’ verschijnen. Achter dit icoon gaat een uploadfunctionaliteit schuil om lezers te laten bijdragen aan nieuws. Al jaren verzamelt NU.nl via Whatsapp, e-mail en NUfoto.nl lezersbijdrages. Het afgelopen jaar ziet de redactie de hoeveelheid ingezonden foto’s en video’s flink toenemen. Zo was er een video van een arts die de evacuatie bij het Vumc filmde en naar de redactie stuurde tot de live verslaggeving van de Nijmeegse Vierdaagse samen met honderden streamers zodat honderdduizenden lezers op NU.nl het evenement door de ogen van de lopers en toeschouwers konden volgen.

Vijf miljoen potentiële journalisten en livereporters

Met vijf miljoen unieke bezoekers per maand zou je kunnen zeggen dat NU.nl met behulp van het vernieuwde NUjij vijf miljoen potentiële journalisten en livereporters heeft rondlopen in Nederland.

“Uiteraard is de professionele redactie van NU.nl erg belangrijk, maar miljoenen ogen zien meer dan enkele tientallen. En helaas kunnen wij niet overal zijn. Alle lezersbijdragen worden vanzelfsprekend gecheckt  door onze redactie en zullen nooit rechtstreeks op NU.nl geplaatst worden. We zullen altijd duidelijk vermelden welke toevoegingen gedaan zijn en aan naamsvermelding doen”, aldus Gert-Jaap Hoekman, Hoofdredacteur NU.nl.

Hoekman roept daarom de lezers op NU.nl ook zijn of haar bijdrage in te sturen. “We kijken er naar uit om samen met onze lezers NU.nl nog completer en relevanter te maken”.