13 september 2016

NUsport, het grootste digitale sportmerk, lanceert nieuwe app

NUsport, het sportmerk van Sanoma | SBS en onderdeel van NU.nl, lanceert vandaag een compleet nieuwe app. De app sluit naadloos aan op de televisie-uitzendingen van de UEFA Champions League en andere competities. De app heeft het snelste liveblog van Nederland met live updates, video’s, nieuws en de tussenstanden gecureerd door de redactie van NUsport. Daarnaast kan de NUsport gebruiker haar stem geven in de app. Vanavond gaat de NUsport-app van start met de UEFA Champions League-wedstrijd PSV tegen Atlético Madrid.

Met de lancering van de app is het merk NUsport volledig crossmediaal. Zo zijn de UEFA Champions League-uitzendingen, Jupiler League, KNVB beker en Oranje oefeninterlands op tv al omgedoopt tot NUsport-uitzendingen. Online is NUsport al het grootste sportmerk van Nederland, daar is nu het tv-bereik aan toegevoegd. Daarnaast publiceert NUsport thematische printuitgaven zoals tijdens de Olympische Spelen.

Compleet vernieuwde app met naadloze aansluiting op tv en het livemoment

De nieuwe app bevat een rijke livefeed met daarin tekstupdates, foto’s, nieuwsartikelen en video’s van verschillende sporten. De sporten waarvan NUsport de rechten heeft, zoals UEFA Champions league, maar ook andere sporten worden op de voet bijgehouden door de NUsport-redactie. Voor het laatste sportnieuws maakt de app gebruik van zogenaamd app-to-applinking naar de NU.nl-app. Hier vind je nog steeds het meest complete overzicht van al het sportnieuws.
 
“De nieuwe NUsport-app is een mooie aanvulling op de huidige NU.nl-app en de NUsport-uitzendingen die te zijn op Veronica en SBS6. Sportliefhebbers zien het laatste nieuws natuurlijk nog steeds op NU.nl, maar als je snel wilt zien hoeveel het staat of wat de laatste ontwikkelingen zijn, biedt NUsport uitkomst voor de sportliefhebber. Op UEFA Champions League-avonden kun je via de app meepraten over de wedstrijden. Op andere momenten zie je in de NUsport-app handig de laatste ontwikkelingen en op een drukke sportzondag blijf je met de nieuwe NUsport app met gemak live op de hoogte van meerdere sporten tegelijk”, aldus Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van NU.nl en NUsport.
 
Hij geeft daarbij ook aan dat personalisatie een belangrijke pijler wordt binnen de app. Binnenkort wordt er een functie toegevoegd waarmee de gebruiker zelf kan kiezen welke sporten hij of zij te zien krijgt in zijn of haar feed.
De nieuwe NUsport-app is meteen te downloaden voor Android en iOS.

Advertentiemogelijkheden

Interesse in adverteren bij NU.nl of in een commerciële samenwerking? Neem dan contact op met het salesteam, sales.nl@sanoma.com, 088 556 7777.