19 februari 2019

NUsport lanceert leukste Formule 1-managerspel van Nederland

Vlak voor de testdagen van de Formule 1 lanceert NUsport het leukste F1-spel van Nederland. Het managerspel geeft Formule 1-fans de kans om per Grand Prix een team samen te stellen en punten te verdienen. Aan het einde van het seizoen wint de deelnemer met de meeste punten een geheel verzorgde reis naar de Grand Prix van Mexico in 2020.

“Formule 1 leeft bij het NU.nl-publiek”, zegt hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman, die blij is met de toevoeging van het managerspel. “Het F1-spel is een toffe extra naast de berichtgeving, de podcasts en de video’s die we maken over Formule 1. Met het spel hopen we mensen nog meer betrokken te maken met de sport.”

“Met het spel hopen we mensen nog meer betrokken te maken met de sport” – Gert-Jaap Hoekman

Start een vriendenleague
De eerste Grand Prix van het seizoen is op zondag 17 maart in Australië en begint om 06.10 uur in de ochtend. Zorg dat je voor de start van het seizoen je team hebt samengesteld, zodat je geen punten misloopt. Nodig ook direct je collega’s, familie en vrienden uit voor een vriendenleague en laat zien dat jij over de meeste F1-kennis beschikt. Speel vanaf nu het NUsport F1-spel. Deelname is gratis.

Hoe het werkt
Als deelnemer krijg je een totaalbudget van 100 miljoen euro om een team samen te stellen. Met dit budget kun je verschillende coureurs aan je team binden. Iedere coureur heeft zijn eigen prijs, daarom betaal je een stuk meer voor wereldkampioen Lewis Hamilton (50 miljoen) dan voor de nieuwkomer Alexander Albon (5 miljoen). Het is dus zaak om met je budget voor elke race een uitgekiend team samen te stellen om zoveel mogelijk punten binnen te halen. De uitslag van de betreffende Grand Prix is bepalend voor de punten die je krijgt voor jouw team.

De prijzen
Naast de hoofdprijs, een geheel verzorgde reis naar de Grand Prix van Mexico, zijn er ook prijzen voor de top 5 van het algemeen klassement. Daarnaast wint de top 3 van elke Grand Prix een mooie prijs. Dus ook als je aan het begin van het seizoen een paar verkeerde keuzes maakt en een achterstand oploopt, maak je het hele seizoen kans om iets te winnen.

Lichten op groen

Vanaf vandaag staan de lichten op groen en kun je een eigen team samenstellen in het F1-spel van NUsport. Joost Nederpelt, F1-expert van NU.nl, geeft deelnemers alvast een tip. “Ik denk dat Kimi Räikkönen dit seizoen zijn mannetje staat en daardoor aardig wat punten behaalt bij het team van Alfa Romeo, waarvan ik sowieso veel verwacht.

“Kimi Räikkönen staat dit seizoen zijn mannetje” – Joost Nederpelt, F1-expert

Speel het leukste F1-managerspel
Daag je collega’s, familie en vrienden uit voor een vriendenleague en laat zien dat jij over de meeste F1-kennis beschikt. Speel gratis het NUsport F1-spel. Deelnemen kan hier.