24 augustus 2016

Olympische records voor NU.nl

De Olympische Spelen waren niet alleen een hoogtepunt voor Brazilië. In Nederland zorgde het sportevenement voor records bij NU.nl met tientallen miljoenen pageviews en ruim 100 eigen video’s.

Succes in video

Voor het eerst had NU.nl dit jaar naast een tekstredacteur ook een videojournalist in Rio de Janeiro. Laura rende als razende reporter rond in Rio en legde diverse Olympische sporters het vuur aan de schenen. Van teleurgestelde roeiers tot  Churandy Martina, die toch niet gaat bobsleeën bij de komende winterspelen.

In totaal plaatste NU.nl ruim 120 video’s rond de Olympische Spelen. Alleen de dagelijkse vooruitblik zorgde al voor 400.000 videoviews en in totaal werden alle Olympische video’s ruim 2,7 miljoen keer bekeken. Hoewel Yuri van Gelder voortijdig werd weggestuurd, weet hij wel de lijst met best bekeken video’s binnen te dringen.

1. Van Vleuten moet lang op hulp wachten na crash wegwedstrijd
2. Amerikaanse olympiërs laten zien hoe schoonspringen niet moet
3. Amerikaanse zwemmers vastgelegd op beveiligingscamera
4. Vos vol ongeloof over gedrag Van Gelder
5. Collegaturners ergerden zich buitengewoon aan gedrag Van Gelder

Liveblogrecord

Naast video probeerde NU.nl dit jaar nog iets nieuws. Er werd tijdens de gehele Olympische Spelen een liveblog helemaal bovenaan de apps van NU.nl gezet. Nog boven het eerste nieuwsbericht. In dit liveblog werden de belangrijkste Nederlandse wedstrijden op de voet gevolgd, maar werd er ook op elk moment van de dag (of nacht!) een overzicht van het belangrijkste nieuws vanuit Rio gegeven.

Colin van Hoek, Chef redactie NU.nl: ‘De kracht van NU.nl kwam hier goed uit de verf, want er is bijna niemand op de redactie die niet bijgedragen heeft aan dit liveblog. Van redacteuren tot chefs en van Algemeen tot Tech, iedereen hielp mee. Onze lezers hebben dit ons gelukkig in dank afgenomen door het liveblog in totaal 18 miljoen keer te lezen. Daarmee is het met afstand ons best gelezen liveblog ooit.’

3,5 miljoen pushberichten

Colin: ‘De grootste klappers hebben we gehaald met onze nieuwsberichten. Gouden medailles doen het natuurlijk altijd al goed, maar we stuurden bij elke gouden plak een pushbericht naar 3,5 miljoen Nederlanders. Daarnaast had nog eens een recordaantal van 72.000 mensen zich geabonneerd op onze medaillepush waardoor zij bij elke medaille (ook zilver en brons) een melding kregen.’

Alle Rio-stukken samen werden zo’n 100 miljoen keer gelezen. En ook bij de best gelezen berichten weet Yuri van Gelder de lijst te domineren.

1. NOC*NSF stuurt Yuri van Gelder naar huis vanwege alcoholgebruik
2. Yuri van Gelder verliest kort geding om wegsturen uit Rio
3. Weggestuurde Van Gelder ‘enorm aangeslagen en kapot’
4. Schippers moet genoegen nemen met zilver  op Olympische 200 meter
5. Sanne Wevers pakt historisch goud in balkfinale

Olympische scores voor branded content op NU.nl

Voor adverterend Nederland op NU.nl was deze editie van de Olympische Spelen ook zeer succesvol. Er werden meerdere branded content records gebroken via het hyper actuele Rio blok op de voorpagina van NU.nl.

Zo brak ONVZ het record op het aantal clicks op branded content met een gesponsord artikel waarin Pieter van den Hoogenband aan het woord werd gelaten. Dit stuk werd in twee dagen tijd 230.000 keer gelezen.

Niet alleen gesponsorde artikelen scoorden. TeamNL speelde goed in op de Spelen en wist met een compleet gesponsord blok in de NUsport omgeving meer dan 1 miljoen pageviews te behalen, waarbij de time in article extreem lang was. De achtergrondverhalen over de sporters in dit blok waren een mooie aanvulling op de content van NU.nl zelf.

Charlotte Nijs, manager branded content NU.nl over de Spelen: ‘Op het juiste moment, op de juiste plek, de juiste content brengen, Rio heeft het maar weer bewezen. Relevant zijn voor de lezer met branded content scoort.’

Adverteren

Meer weten over adverteren op NU.nl? Neem dan contact op met ons salesteam, 088 556 7777, sales.nl@sanoma.com.