12 november 2013

Onderzoek: NU.nl de grootste nieuwssite

Gemeten met een nieuwe methode en een nieuw panel presenteert VINEX, de vereniging van internet exploitanten, de eerste fase van de online bereikcijfers, DDMM geheten. Uit de cijfers blijkt dat NU.nl nog steeds de grootste nieuwssite van Nederland is. In februari 2014 maakt VINEX ook de lang verwachte mobiele gebruikscijfers bekend, waar NU.nl naar verwachting haar positie nog verder zal verstevigen.

Rachel Gómez y Maseland, sales director Sanoma en bestuursvoorzitter VINEX: “We kregen veel verzoeken uit de markt, dus ik ben blij dat we nu al deze eerste resultaten uit het onderzoek kunnen communiceren. Een nieuwe methode en een ander panel geven, zoals we al verwachtten, een ander beeld dan de resultaten uit het vorige onderzoek. Ook is de doelgroep uitgebreid, in plaats van 13+ wordt er nu al vanaf 6+ gemeten.

Ondanks dat er in deze fase geen voor NU.nl belangrijke groepen als MAC-gebruikers, sitebezoeken vanaf de werkplek en de content van derden worden gemeten, blijkt NU.nl nog steeds erg sterk. We zitten dan ook met smart te wachten op de sterk stijgende mobiele bereikcijfers (smartphone en tablet), zodat we het hele digitale landschap, exclusief video, in kaart hebben en beter gefundeerde cijfers kunnen communiceren. Helemaal omdat voor sommige media titels het mobiele bereik het desktop bereik al overstijgt.”

De eerste resultaten van het onderzoek zijn te vinden op www.vinex.nl. De cijfers van mobiel bereik worden voor het eerst, in een pilotvorm, in december gepresenteerd. In februari 2014 zijn naar verwachting de definitieve mobiele cijfers van het Nederlandse medialandschap bekend.

Dat het publiek NU.nl goed waardeert blijkt ook uit het feit dat de site recent de prijs Populairste Website van het Jaar heeft gewonnen.