1 juni 2017

Ook Duckstad omarmt 100 jaar De Stijl

Deze week een speciale Mondrizwaan editie; een vrolijk én abstract weekblad!

Dit jaar wordt in heel Nederland het 100-jarig bestaan van De Stijl gevierd. De Nederlandse kunstbeweging wordt niet alleen in Den Haag, Leiden, Amersfoort, Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant geëerd; ook Duckstad heeft zich laten inspireren. Donald Duck Weekblad komt deze week met een speciale Mondrizwaan editie!

Mondrizwaan en ‘100 jaar Strak’ in Duckstad
Het weekblad staat deze week geheel in het teken van De Stijl en Piet Mondriaan. Met een bijzondere cover, gemaakt door weekbladtekenaar Maarten Gerritsen en een kleurrijk avontuur. In het verhaal kleurt heel Duckstad rood, geel, blauw, wit en zwart en probeert iedereen een slaatje te slaan uit ‘100 jaar Strak’. Donald geeft een picknickmand, die ooit van oom Dagobert is geweest, aan Katrien. Maar wat blijkt? De mand is gemaakt door Piet Mondrizwaan! Kaatje Kukelheim, een nazaat van kunstverzamelaar Peggy Guggenheim, is ernaar op zoek en heeft er een flinke Duckse duit voor over…

Donald Duck Weekblad slaagt er wederom in een brug te slaan naar de echte wereld op het gebied van kunst en geschiedenis, met knipogen naar onder anderen Theo van Doesburg, Gerrit Rietveld, Bart van der Leck, Peggy Guggenheim en natuurlijk Piet Mondriaan. Vandaag ontvangen alle abonnees deze bijzondere, kleurrijke en abstracte versie van het weekblad. Natuurlijk is de editie ook in de winkel te koop en online.