4 juni 2015

Ouders van Nu en SBS lanceren video on demand kanaal voor jonge ouders

OvNOuders van Nu en SBS lanceren vandaag ‘KIJK Ouders van Nu’, het eerste online videoplatform in Nederland voor zwangere vrouwen en moeders van jonge kinderen. KIJK Ouders van Nu biedt ruim 200 uur hoogwaardige videocontent over zwangerschap en het eerste jaar met je baby, geselecteerd door de redactie van Ouders van Nu. De introductie van het nieuwe videoplatform is de volgende stap in de samenwerking tussen Sanoma en SBS, waarbij de gezamenlijke positie in online video verder wordt versterkt.

Wereldberoemde documentaires, films en series

Het platform KIJK Ouders van Nu bevat wereldberoemde documentaires zoals ‘Het wonder van een nieuw leven’ van Lennart Nilsson en ‘Baby Power’, maar ook realityseries zoals ‘One born every minute’ en ‘A dad is born’. Daarnaast vind je op het platform veel nice-to-know én need-to-know informatie zoals een cursus zwangerschapsyoga. Alle programma’s zijn verdeeld in de categorieën: zwanger, bevallen, baby en gezin en opvoeden. Hoofdredacteur Ouders van Nu Hilde Tholen: “Op de redactie komen we de mooiste films, series en documentaires tegen. Content die we graag willen delen met onze doelgroep, maar die vaak niet direct beschikbaar is. Deze video’s hebben we samen met onze collega’s van SBS aangekocht en gebundeld op KIJK Ouders van Nu.”

Informatie en Ontspanning

Vooral tijdens het verlof zoeken (aanstaande) moeders naar informatie en ontspanning. KIJK Ouders van Nu speelt met het nieuwe videoplatform in op deze behoefte. Videocontent met mooie films, series en informatieve video’s over bijvoorbeeld het geven van borstvoeding en een cursus zwangerschapsyoga.
Het online video platform KIJK

Het video on demand platform

KIJK.nl biedt al op overzichtelijke wijze alle videocontent van SBS6, Net5, Veronica, SBS9 en vele extra’s zoals exclusieve fragmenten en series. Daar wordt nu het Ouders van Nu kanaal aan toegevoegd. Een belangrijke strategische stap voor Sanoma en SBS. Het video-aanbod op KIJK is hiermee verder uitgebreid, en voor Ouders van Nu is dit een mooie stap in de ontwikkeling van het merk.

Video abonnement

Aanstaande ouders kunnen een video abonnement afsluiten op www.oudersvannu.nl/kijk. Het introductietarief is € 10 euro voor drie maanden. Daarna kost een abonnement € 4,95 per maand voor abonnees van Ouders van Nu en houders van de Ouders van Nu Voordeelpas. Niet abonnees betalen € 5,95 per maand. KIJK Ouders van Nu is beschikbaar op laptop, tablet en mobiel.

Oriëntatiegedrag aanstaande ouders nu crossmediaal

Brand director Parenting bij Sanoma Anneliese Bergman: “Aanstaande moeders oriënteren zich op het ouderschap met behulp van magazines, online, of maar ook steeds vaker met video’s. We vinden het de taak van Ouders van Nu om informatie dus ook op een videokanaal beschikbaar te maken. Want wat is er fijner om je thuis op de bank of onderweg op je mobiel te laten informeren over het belangrijkste in je leven? Niks toch?”