17 januari 2019

Ouders van Nu maakt parkeerbord voor Ouders van Morgen

82% van de zwangere vrouwen heeft problemen bij inparkeren en daarom maakt Ouders van Nu een parkeersbord voor Ouders van Morgen. Niet het inparkeren zelf, maar in- en uitstappen zorgt voor zwangere vrouwen zeer regelmatig voor problemen: irritatie, langer doorzoeken naar een parkeerplek of jezelf én je buik in veel rare bochten wringen om uit de auto te kunnen. Ouders van Nu ontwierp een ludiek verkeersbord dat werkgevers kunnen gebruiken, zodat in ieder geval zwangeren op hun werk geen parkeerhinder ondervinden. 

Uit een poll op oudersvannu.nl onder 5000 (aanstaande) moeders blijkt dat maar liefst 82% van de zwangere vrouwen problemen ervaart bij het in- en uitstappen. Reden genoeg voor Ouders van Nu om een ludieke actie te starten om zo werkgevers maar weer eens te wijzen op hun plicht om goed voor zwangere werknemers te zorgen. Op oudersvannu.nl kunnen zowel werkgever als werknemer gratis een parkeerbord downloaden, om die op te hangen bij parkeerplekken met voldoende ruimte.

Kleine moeite, groot gebaar

Hilde Tholen, hoofdredacteur Ouders van Nu: ‘In- en uitstappen is geen halszaak, maar zo’n uitslag bevestigt wel dat we meer rekening kunnen en moeten houden met zwangere vrouwen. En dat geldt in het bijzonder voor werkgevers. Deze actie zorgt hopelijk weer voor extra bewustwording.’ Zo hebben zwangere werknemers op hun werk o.a. recht op extra pauze en een bank waarop ze kunnen uitrusten. Tholen: ‘Een parkeerplek met voldoende ruimte om goed in- en uit te kunnen stappen, hoort óók bij goed werkgeverschap. Werknemers kunnen zelf ook het heft in eigen handen nemen door het bord als printable te downloaden en bijvoorbeeld af te geven bij hun HR-afdeling.’

Het goede voorbeeld geven

Ouders van Nu heeft als doel om het leven van ouders leuker en makkelijker te maken. Sanoma, de uitgever waar Ouders van Nu onderdeel van uitmaakt, geeft zelf het goede voorbeeld en realiseerde twee brede parkeerplekken voor zwangere vrouwen, vlakbij de ingang naar de receptie. Deze werden donderdagochtend door zwangere medewerker Danielle Misuraca Wolf onthuld in het bijzijn van Sanoma CEO Rob Kolkman.