11 juni 2014

Ouders van Nu start met real-life videocampagne

Crossmediaal platform Ouders van Nu start een bijzondere online campagne met herkenbare real-life filmpjes van gezinnen. In de video’s filmen de ouders zichzelf en hun kind(eren) op grappige, dramatische en ontroerende momenten. De video’s staan op Oudersvannu.nl/welkombij en worden onder andere verspreid via verschillende kanalen van Ouders van Nu (print, social en online) en Youtube.com.

De video’s duren 1 minuut en zijn voor ouders herkenbaar en vaak hilarisch: gebakkelei aan tafel met een hittepetit-peuter die echt niet wil eten, huiveren bij jochie Manu dat iets in z’n mond heeft en het echt niet wil uitspugen en een helse autorit voor het hele gezin.

Unieke campagne

De reden voor de campagne is dat Ouders van Nu sinds kort niet alleen een magazine is, maar een crossmediaal platform is geworden met website Oudersvannu.nl, de Ouders van Nu Zwanger Box en Baby Box, de Ouders van Nu Voordeelpas en verschillende apps. Om dat te vieren is de videocampagne gemaakt, waarin ouders en hun kinderen in het middelpunt worden gezet. Een letterlijk kijkje in hun leven. In totaal zijn er 24 filmpjes opgenomen, waarvan de eerste tien inmiddels zijn gereleased.

Selectie van ouders met lef

Binnen het eigen Ouders van Nu-netwerk, op straat en via Facebook werden ouders met lef gezocht. De geselecteerde ouders namen de camera mee in het vliegtuig, op de dag van de geboorte van de tweede en wanneer het zweet ze op de rug stond, omdat er iets akelig mis dreigde te gaan.


How-to-selfies

Uiteindelijk maakten drie gezinnen ‘how-to-selfies’; video’s die ze zelf opnamen en waarin ze bijvoorbeeld laten zien hoe je dealt met een drama queen van twee jaar oud. Vanaf nu is op Oudersvannu.nl/welkombij te zien wat Lenneke & Martijn, Susana & Bas en Amber & Hesling meemaken met hun kids. Ook op Facebook.com/oudersvannu en Twitter.com/oudersvannu worden de komende tijd steeds nieuwe filmpjes aangejaagd.